Älä tee niin kuin Helsinki, vaan tue iäkkäiden mikro-yrittäjyyttä

Jan Vapaavuoren luotsaama Helsinki suorittaa käänteistä korona-elvytystä ja käänteistä iäkkäiden työllistämistä, poistamalla mummoilta oikeuden myydä itse kudottuja käsitöitään Malmin juna-aseman tunnelissa.

https://yle.fi/uutiset/3-11748443

Ilman virallista kaupungin lupaa muodostunut perinne ehti jatkua Malmin aseman tunnelissa ainakin kuusi vuotta, ennen kuin Helsingin kaupunki on nyt vihdoin katsonut ajankohdan olevan oikea rangaista korona-kriisin puristuksessa olevia iäkkäitä mikro-yrittäjiä uudella sanktiolla.

Mihin suuntaan taloutta pitikään nyt elvyttää: estämällä liiketoimintaa vai mahdollistamalla sitä? Ja miten iäkkäiden työllistymistä pitäisi edistää: kannustamalla siihen vai jakamalla kieltoja?

Aseman mummoilla oli myös rauhoittava vaikutus julkisen tilan viihtyisyyteen. Häiritsevästi käyttäytyvät teinit, alkoholistit ja huumeiden käyttäjät eivät jääneet norkoilemaan Malmin aseman tunneliin, kun siellä oli… jotain ihme mummoja!

No tämä oli tietysti vain yksi tunneli, ja muutama mummo. Helsingin kaupungin esittämät turvallisuus-huolet saattavat mahdollisesti olla perusteltuja, en osaa ottaa kantaa siihen. Yleisesti ottaen ihmettelen kaupungilla kulkiessani aina jokaisen tyhjän juna-aseman ja tyhjän tunnelin kohdalla, miksi tätä lämmitettyä tilaa ja jatkuvaa asiakas-virtaa ei hyödynnetä liiketoiminnan mahdollistamiseen? Jos vastaus on että tyhjät tilat ovat vähän liian pieniä, jotta sinne mahtuisi liiketoimintaa, siinä tapauksessa arkkitehdit ja rakennuttajat ovat mokanneet, ja hukanneet hyvän mahdollisuuden.

Minä kannustan kaikkia kuntia tukemaan mikro-yrittäjyyttä, tarjoamalla toiminimellä toimiville yksityishenkilöille mahdollisuuden myydä ja markkinoida palveluitaan sopivaksi katsotuissa paikoissa katujen varsilla ja tunneleissa, veloituksetta. Suomi nousuun, yksi mummo kerrallaan.

 

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu