Ano Turtiainen: yksi putosi persujen pj-pelistä pois

Ano Turtiainen ei ole kiinnittänyt huomiotani erityisen suurena poliittisena filosofina. Pink Floyd -tweetti oli mauton, ja se vähä mitä muuta hänen Twitteristään on kantautunut minun korviini asti, on ollut populismia vain populismin vuoksi.

Turtiainen jakoi Twitterissä mm. teorian siitä, että korona-epidemia on Bill Gatesin aiheuttama, jotta hänen rokote-bisneksensä nettoaisivat hyvin rahaa. Turtiainen jättäytyi itse sivustakatsojaksi tässä asiassa, ja kysyi vain seuraajiensa mielipidettä. Kaksilla rattailla ajellen: miksi kukaan kansanedustaja jakaisi täysin hatusta vedetyn salaliitto-teorian, vain kysyäkseen kannattajiensa mielipidettä asiasta? Kerätäkseen äänet niiltä, jotka siihen uskovat, samalla myötäillen niitä, jotka eivät usko siihen.

Nyt Turtiainen sai kenkää puolueesta, tartuttuaan puoluetoveria melkein kravatista eduskunnan käytävällä. En olisi erottanut kovaa äijää kovien äijien puolueesta sillä perusteella. Sehän on melkein meriitti äänestäjien silmissä. Turtiainen selittääkin asian siten, että hänellä alkoi olla vähän liikaa meriittejä Perussuomalaisten äänestäjien silmissä, ja puheenjohtajistoa alkoi pelottaa että hän saattaisi ihan oikeasti menestyä seuraavassa puheenjohtajan vaalissa. Turtiainen nimittäin näyttää ihan persulta, kovalta jätkältä jolle ei ryppyillä kioskin jonossa, toisin kuin Halla-aho.

Demokratian ihanteiden kannalta ajatellen ei ole kovin kaunista katsottavaa, jos puheenjohtajisto erottaa puolueesta henkilön, joka on ehdolla puheenjohtajistoon. Siinä on vähän Vladimir Putinin ja Navalnyin välisen saippuaoopperan aineksia mukana. Tällaisissa olosuhteissa toivoisi, että erottaminen käsiteltäisiin paljon laajemmalla puolueen jäsenten äänestyksellä.

https://yle.fi/uutiset/3-11813107

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu