Asenteella kommentoitu: neljän päivän uutiskatsaus

Viikonlopun uutisten antia, minun värikkäiden silmälasieni läpi kommentoituna:

https://yle.fi/uutiset/3-10958598

Kevytautoja koskeva lakiesitys joutuu vuoden tuumaustauolle. Luokan kiltein oppilas eli Suomi on taas vauhdissa. Nuuskan piti olla kiellettyä EU:ssa, Ruotsi vannoi ettei tee siitä vientituotetta. Kuinkas sitten kävikään? Euroopan Unionin tukirahoilla piti rakentaa infrastruktuuria Itä-Europassa ja Välimeren maissa. Kuinkas sitten kävikään, kenen taskuun ne rahat lopulta katosivatkaan? Tähän ei voi sanoa muuta kuin että FIX IT, korjataan Suomen ja Euroopan Unionin väliset valtasuhteet sellaisiksi kuin niiden kannattaisi olla, nyt ja tulevaisuudessa:

 

https://yle.fi/uutiset/3-10954953

”Potilasturvallisuuskeskus nimettiin No-harm Centeriksi, Kotimaisten kielten keskus hermostui.”Kyllä minäkin mieleni pahoitin. Ranskalaiset ja suomalaiset ovat toistensa vastakohtia. Ranskalainen on ylpeä kielestään ja kulttuuristaan. Suomalainen pyytelee anteeksi sitä että puhumme suomea Suomessa. Ja sitä että kristityssä maassamme esiintyy kristinuskoa. Anteeksi, korjaamme asian, odottakaa hetki, eihän kukaan pahastunut? Mitä muut ajattelee meistä? Ei kai mitään pahaa? Emmekö ole tarpeeksi neutraaleja ja huomaamattomia?

https://yle.fi/uutiset/3-10953997

Jari Ehrnroothin kolumni: Yksityistetään terveydenhuolto, koska se olisi meille kaikille paras malli. Taattua Ehrnroothia, YLEn kolumnien talous-oikeistolainen kansankynttilä. Ihmettelen edelleenkin, miksi valtion omistamassa mediassa julkaistaan viimeisen päälle radikaali talous-oikeistolainen luento kerran kuussa, mutta vastaavia luentoja yhtä radikaalista vasemmistolaisesta näkökulmasta näkyy siellä kovin paljon harvemmin. YLEn maine poliittisesti neutraalina ja tasapuolisena tiedonvälittäjä on toki kärsinyt inflaatiota jo ennen kuin Ehrnroothin kolumneja oli keksittykään.

https://yle.fi/uutiset/3-10955788

”Orjattaresi-romaanin jatko-osaa livahti lukijoille ennen aikojaan. Pieni joukko yhdysvaltalaisia lukijoita sai odotetun Testamentit-romaanin käsiinsä viikkoa ennen julkaisupäivää.”

Ei, älkää menkö näin halpaan mainoskikkaan. Nämä ovat maailman helpoimpia ja halvimpia mainoskikkoja, että ”vuodetaan julkisuuteen liian aikaisin” jotain, ja sitten rummutetaan siitä maailmanlaajuinen uutiskohu. Ja sitten nautiskellaan kun myynti vetää ja tuote menee kaupaksi. Minimaalisilla mainoskuluilla, kun höplästä vedetty valtiollinen media mainostaa kaupallista tuotetta ihan ilmaiseksi.

https://yle.fi/uutiset/3-10961492

British Airwaysin lentäjät lakkoon. Yhteen hiileen puhaltava työväen liike on taas voimissaan. Strategisesti parhaassa neuvotteluasemassa olevat, jo ennestään korkeapalkkaisten ammattien edustajat eivät kelpuuta työnantajan ehdottamaa 11,5% palkankorotusta kolmen vuoden jaksolla. Enemmän pitäisi saada. Fyffeä tähän käteen kiitos. Olemme sen ansainneet. Siivoojat kyykkyyn kun tärkeät ammattilaiset hoitavat homman ja kuorivat kerman kakusta.

https://yle.fi/uutiset/3-10949871

Pasilan Triplasta tuli järkälemäinen laatikko, jota verrataan Itä-Berliiniin. Pasila on ollut jo kymmeniä vuosia masentava, ihmistä suuremman sosialistisen betoni-arkkitehtuurin näyttämö. Mitään ei ilmeisesti ole opittu, sama tahti jatkuu.

PS:

Lyhyen kokemuksen perusteella, suurin epäkohta uudessa blogipalvelussa on se että kommentteja ei pysty muokkaamaan lainkaan. Kommenttien kielenhuolollinen taso laskee, kun viestiä ei viitsi oikolukea moneen kertaan ennen Lähteä-napin painamista. Kirjoitusvirheet tulevat huomatuksi vasta sitten kun on jo liian myöhäistä.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu