Asenteella kommentoitu: neljän päivän uutiskatsaus
Viikonlopun uutisten antia, minun värikkäiden silmälasieni läpi kommentoituna:
https://yle.fi/uutiset/3-10958598
Kevytautoja koskeva lakiesitys joutuu vuoden tuumaustauolle. Luokan kiltein oppilas eli Suomi on taas vauhdissa. Nuuskan piti olla kiellettyä EU:ssa, Ruotsi vannoi ettei tee siitä vientituotetta. Kuinkas sitten kävikään? Euroopan Unionin tukirahoilla piti rakentaa infrastruktuuria Itä-Europassa ja Välimeren maissa. Kuinkas sitten kävikään, kenen taskuun ne rahat lopulta katosivatkaan? Tähän ei voi sanoa muuta kuin että FIX IT, korjataan Suomen ja Euroopan Unionin väliset valtasuhteet sellaisiksi kuin niiden kannattaisi olla, nyt ja tulevaisuudessa:
https://yle.fi/uutiset/3-10954953
”Potilasturvallisuuskeskus nimettiin No-harm Centeriksi, Kotimaisten kielten keskus hermostui.”Kyllä minäkin mieleni pahoitin. Ranskalaiset ja suomalaiset ovat toistensa vastakohtia. Ranskalainen on ylpeä kielestään ja kulttuuristaan. Suomalainen pyytelee anteeksi sitä että puhumme suomea Suomessa. Ja sitä että kristityssä maassamme esiintyy kristinuskoa. Anteeksi, korjaamme asian, odottakaa hetki, eihän kukaan pahastunut? Mitä muut ajattelee meistä? Ei kai mitään pahaa? Emmekö ole tarpeeksi neutraaleja ja huomaamattomia?
https://yle.fi/uutiset/3-10953997
Jari Ehrnroothin kolumni: Yksityistetään terveydenhuolto, koska se olisi meille kaikille paras malli. Taattua Ehrnroothia, YLEn kolumnien talous-oikeistolainen kansankynttilä. Ihmettelen edelleenkin, miksi valtion omistamassa mediassa julkaistaan viimeisen päälle radikaali talous-oikeistolainen luento kerran kuussa, mutta vastaavia luentoja yhtä radikaalista vasemmistolaisesta näkökulmasta näkyy siellä kovin paljon harvemmin. YLEn maine poliittisesti neutraalina ja tasapuolisena tiedonvälittäjä on toki kärsinyt inflaatiota jo ennen kuin Ehrnroothin kolumneja oli keksittykään.
https://yle.fi/uutiset/3-10955788
”Orjattaresi-romaanin jatko-osaa livahti lukijoille ennen aikojaan. Pieni joukko yhdysvaltalaisia lukijoita sai odotetun Testamentit-romaanin käsiinsä viikkoa ennen julkaisupäivää.”
Ei, älkää menkö näin halpaan mainoskikkaan. Nämä ovat maailman helpoimpia ja halvimpia mainoskikkoja, että ”vuodetaan julkisuuteen liian aikaisin” jotain, ja sitten rummutetaan siitä maailmanlaajuinen uutiskohu. Ja sitten nautiskellaan kun myynti vetää ja tuote menee kaupaksi. Minimaalisilla mainoskuluilla, kun höplästä vedetty valtiollinen media mainostaa kaupallista tuotetta ihan ilmaiseksi.
https://yle.fi/uutiset/3-10961492
British Airwaysin lentäjät lakkoon. Yhteen hiileen puhaltava työväen liike on taas voimissaan. Strategisesti parhaassa neuvotteluasemassa olevat, jo ennestään korkeapalkkaisten ammattien edustajat eivät kelpuuta työnantajan ehdottamaa 11,5% palkankorotusta kolmen vuoden jaksolla. Enemmän pitäisi saada. Fyffeä tähän käteen kiitos. Olemme sen ansainneet. Siivoojat kyykkyyn kun tärkeät ammattilaiset hoitavat homman ja kuorivat kerman kakusta.
https://yle.fi/uutiset/3-10949871
Pasilan Triplasta tuli järkälemäinen laatikko, jota verrataan Itä-Berliiniin. Pasila on ollut jo kymmeniä vuosia masentava, ihmistä suuremman sosialistisen betoni-arkkitehtuurin näyttämö. Mitään ei ilmeisesti ole opittu, sama tahti jatkuu.
PS:
Lyhyen kokemuksen perusteella, suurin epäkohta uudessa blogipalvelussa on se että kommentteja ei pysty muokkaamaan lainkaan. Kommenttien kielenhuolollinen taso laskee, kun viestiä ei viitsi oikolukea moneen kertaan ennen Lähteä-napin painamista. Kirjoitusvirheet tulevat huomatuksi vasta sitten kun on jo liian myöhäistä.
Nettisivuissa tuntuu olevan tärkeintä nykyään se, että yleisesti käytössä olevien neliydinprosessorien kaikki kahdeksan säiettä saadaan surffatessa kuormitettua 100%:sti.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt huomaan toisenkin ongelman uudessa palvelussa: vastauksista omiin blogeihin tai kommentteihin ei tule tietoa sähköpostiin. Se tappaa keskustelun, kun ei tiedä että omaan kirjoitukseen tai kommenttiin on vastattu jotain. Jos email-ilmoitukset saa jostain päälle, keskustelu elpyy viikkojen kuluttua kun ihmiset huomaavat asian ja löytävät ratkaisun siihen.
Ilmoita asiaton viesti
WordPressissa tuo ominaisuus on minusta blogin asetuksissa, ei kirjoituskohtainen kuten vanhalla alustalla. Jostain syystä noita asetuksia ei näköjään tässä versiossa pääse muokkaamaan.
Ilmoita asiaton viesti
Vai uutiskatsaus? Päätit sitten sekoittaa asioita oikein perusteellisesti. Miksi ihmeessä ottaisit kantaa kolumniin, tekstissä jonka kerrot olevan uutiskatsaus? Karkasiko ajatus, vai onko kolumni käsitteenä sinulle epäselvä? Sanottakoon nyt varmuuden vuoksi. Kolumni ei ole uutinen. Kolumni ei myöskään edusta median linjaa tai näkemystä. Se on kirjoittajansa henkilökohtainen kannanotto.
Toinen asia joka pisti silmään oli, että kirjoitit kristitystä maastamme. Menemättä nyt historiaan, olemme käsittääkseni pyrkineet nimenomaan erottamaan kirkon ja uskonnon valtiosta. Suhteellisen pitkälle olemme jopa onnistuneetkin. Mitä taas kansaan tulee, kristittyjä ei liene edes puolet, jos määritelmäksi otetaan usko Kristuksen ylösnousemukseen.
P.s. Linkkaukset pitänee uudella alustalla itse laittaa linkiksi, editorissa näkyvällä ketjuikonilla.
Ilmoita asiaton viesti
Kolumnista olet oikeassa, teknisesti, kuten aina. Vai sanoisinko että haluat kommunikoida pikkutarkemmin kuin minä.
Jos olisimme pyrkineet erottamaan kirkon ja uskonnon valtiosta, olisimme kai pystyneet parempaankin kuin että luterilaisuus ja ortodoksisuus ovat virallisia valtion uskontoja, ja nauttivat monenlaista erityisasemaa yhteiskunnassa, lainsäädännössä, verotusoikeudessa, ja jopa armeijassakin.
Jaha, on siis olemassa joku keino tehdä linkeistä toimivia linkkejä. Käynkin kokeilemassa, tähän samaan blogiin.
Ilmoita asiaton viesti
Jee, toimii.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, vielä on tehtävää. Jonain kauniina päivänä poliitikot heräävät huomaamaan, että parin kirkkokunnan verotusoikeus on jo ajatuksena karmea, kun lakiin on kirjattu uskonnonvapaus ja yhdenvertaisuus.
Ilmoita asiaton viesti
Haa, unohdit tarkentaa että me kaikki Suomessa emme puhu suomea.
Ilmoita asiaton viesti
Emme kai, mutta syytä olisi.
Ilmoita asiaton viesti