Asuntolainojen lyhennysvapaat on jo syöty, nyt jää lomautetuille luu käteen

Ravintoloita omistava julkkis-kokki Henri Alen joutui muiden ravintoloitsijoiden tavoin taas kerran lomauttamaan koko henkilöstönsä, kun hallitus ja AVI laittoi lisää rajoituksia ravintoloille. Alenin kommentti Twitterissä ei hyvältä näytä, miltä tilanne tuntuu lomautettujen työntekijöiden kannalta, kun epidemia sen kuin jatkuu, ja lomautuksia tulee lisää ja lisää:

”Asuntolainojen lyhennysvapaat ravintola-alalla monella käytetty jo vuosi sitten. Onko antaa neuvoja mitä tehdä? Näitä viestejä nyt tulee aika rankasti.. #lomautukset”

https://twitter.com/HenriAlen/status/1479465800079708162

Poliittinen keskustelu ja valtion jakama tukiraha pyörii yrittäjien ympärillä. Aika vähälle huomiolle jää se seikka, että yrittäjien palkkalistoilla olevat työntekijät ovat ne todelliset kärsijät, kun tulotaso putoaa puoleen lomautuksen ajaksi. Moni joutuu laittamaan asuntolainan lyhennykset tauolle lomautuksen ajaksi, jotta riittää ruokaa pöytään. Mutta oikeus lyhennysten taukoon on rajallinen, ja monella on tullut jo seinä vastaan. Se tarkoittaa että rahat loppuvat, ei ole varaa maksaa laskuja. Jos maksamattomia laskuja alkaa kerääntyä ruuhkaksi, sitten menee luottotiedot.

Emmekä edelleenkään tiedä, miksi korona leviäisi ruokaravintolassa illalla sen enempää kuin ennen klo 17. Juottolat ovat asia erikseen, sellaiset joissa yleisö juo itsensä niin humalaan, että ei tiedä kenen kotoa herää seuraavana aamuna.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu