Avustavien oikeus-asiamiesten virat tulisi lakkauttaa pysyvästi

Avustavat oikeus-asiamiehet ovat olleet kiireisiä viime talvikaudella. Ensin kiellettiin ikivanha perinne koulun juhlien pitämisestä kirkossa, koska se ei sovi vihervasemmistolaiseen agendaan. Se voi loukata joidenkin oppilaiden vanhempien uskonnollisia tunteita.

Sitten kiellettiin maksulliset luokkaretket, joita on myös harrastettu niin kauan että harva meistä on elänyt aikakaudella jolloin niitä ei olisi ollut. Syy oli jälleen intersektionaalinen: tasa-arvon nimissä mikään koulun järjestämä toiminta ei saa maksaa mitään, koska köyhillä ei ole ehkä varaa siihen.

Mutta nyt kun oikeasti koululaisten tasavertaisuus ja oikeusturva on vaakalaudalla ja isosti — kun kunnat lomauttavat opettajia siten, että ”opettaja-mitoitus” opettajia per oppilas alittaa kaiken arvostelun — nyt avustavat oikeus-asiamiehet ovat hiljaa. Pyörittävät kai peukaloitaan. Pelaavat pasianssia. Lakkaavat kynsiään.

https://yle.fi/uutiset/3-11513479

Tähän ongelmaan on vain yksi hyvä ratkaisu: lakkautetaan kaikkien avustavien oikeus-asiamiesten virka pysyvästi. Nyt on tiukka taloudellinen tilanne, yhteiskunnan täytyy säästää karsimalla tarpeettomia ja hyödyttömiä toimintoja.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu