Bannit ja tuomiot, rangaistus vai tavoite perussuomalaisille?
Turun Perussuomalaisten johtajiston päätöksellä kuntavaali-ehdokkuutensa menettänyt Kimmo Tarke bloggasi aiheesta, onko bannien saaminen Facebookilta perussuomalaisille rangaistus vai tavoite?
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/kimmotarke/onko-fb-banni-rangaistus-vai-tavoite/
Tarke on ilmeisesti ollut vähän siistimmän linjan perussuomalainen. Mutta on niitä paljon muitakin, kuten vaikka perustaja-jäsen Juhani Pilpola. Siisti linja kommunikoinnissa ei kai ole peruste kuntavaali-ehdokkuuden kieltämiseen keneltäkään. Mikä ideologinen tai henkilökohtainen erimielisyys tässä on taustalla, sitä emme voi tietää, kun asianosaiset eivät anna mitään vinkkejä.
Kimmo Tarkeen tapaus alkaa olla jo vähän vanha, joulukuun puolivälissä tapahtunut välikohtaus. Miksi Tarke uutisoi asiasta (uudestaan) nyt? Ehkä ehdokkuus kiinnostaa jonkun muun puolueen riveissä, laitetaan sana kiertämään.
Vastaan Tarken esittämään kysymykseen, vaikka en vastausta tiedäkään. Kun puhutaan motiiveista, omat motiivinsa tietää lopulta vain kukin henkilö itse. Mutta kovin paljon ei tarvitse nähdä Perussuomalaisten pienten ehdokkaiden viestintää sosiaalisessa mediassa, kun alkaa näyttää varsin ilmeiseltä, että monelle henkilölle bannit Facebookista tai vaikka pieni tuomio oikeudessa on tavoiteltu rangaistus.
Miksi näin? Ensinnäkin siksi, että puolue sallii ronskimman ja tylymmän viestinnän ehdokkailtaan kuin moni muu puolue. Perussuomalaisilla on pääministeri-puolueen viitta melkein näpeissä, ja muutama prosentti nukkuvia äänestäjiä heräteltynä ronskilla kielenkäytöllä voi ratkaista pelin heille. Rajusta taklauksesta sosiaalisessa mediassa voi saada keltaisen kortin, harvoin ulosajoa, ja joukkue menestyy.
Jos jääkiekossa tai jalkapallossa valmentaja kieltäisi pelaajiaan taklaamasta, olisi turha haaveilla minkään mestaruuden voittamisesta. Niinpä takaisin taklaamista alkaakin jo näkyä joidenkin vihervasemmistolaisten poliitikkojen taholla. Nyt kun turkulaisista on puhe, täällä Puheenvuorossa erityisesti Mika Lamminpää kunnostautuu pilkkaamalla perussuomalaisia kekseliäillä sananväännöksillä niin paljon kuin ehtii.
Voimme kuvitella, miltä tuntuu Perussuomalaisten Kuusamon kuntavaali-ehdokkaasta metsuri Matti Kelo-Mäntylästä, kun hän haluaisi mukaan politiikkaan, mutta seuraajia on Facebookissa vain 37. Kokoomuksen julkkis-edustaja mainostaa itseään kymmenillä tuhansilla euroilla, omista ja kavereidensa rahoista. Matti Kelo-Mäntylällä ei ole sellaisia rahoja. Tuomio kiihottamisesta kansanryhmää vastaan maksaa vain muutaman tonnin, ja sillä saa paljon julkisuutta kansallisella tasolla. Se on mahdollisuus, jolla metsuri Matti Kelo-Mäntylä voi päästä poliitikon uraan kiinni.
Ja yllättävän demokraattinen mahdollisuus onkin. Perinteisissä puolueissa ei taida mennä ihan tasan ihmisten mahdollisuudet edetä kansanedustajaksi. Siihen tarvitaan kavereita, kavereita ja kavereita. Mieluiten myös rahaa tai kuuluisuutta. Jos metsuri Matti Kelo-Mäntylä ohittaa rikkaammat ja kuuluisammat muut pyrkyrit ja pääsee eduskuntaan, ainakin luokka-yhteiskunnan ja hyvä veli -verkostojen lasikatto on murrettu.
Lopulta totuus on kuitenkin se, että ne poliittisesti epäkorrektit äänestäjät ovat siellä jossain koko ajan. Heidän äänensä ovat otettavissa, ja Perussuomalaiset ottaa ne. Hauskat meemit sosiaalisessa mediassa tuskin tekevät kovin monesta ihmisestä oikeistolaista tai vihervasemmistolaista. Elämän asenne on ihmisillä jo valmiina. Meemi Facebookissa voi herättää nukkuvan, mutta tuskin pystyy kääntämään ateistia kristityksi tai suvakkia konservatiiviksi.
Kantaa pitää ottaa niihin asioihin, joihin tuntee tarvetta vaikuttaa. Se vaikuttaminen ei toimi täysin sisäsiistillä tyylillä ainakaan somessa.
Poliitikon on hyvä muistaa, että yhä useampi hänen äänestäjänsä on paremmin ja laajemmin koulutettu, kielitaitoisempi, tehnyt erilaisia töitä eläessään ja nähnyt maailmaa enemmän kuin poliitikko itse. Tällainen äänestäjä ei niele roskalaatua ja turhia hokemia.
Persujen tilanteessa en kuitenkaan usko heidän asiaansa kokonaisuutena edistävän räikeiden ja mauttomien ilmaisujen käyttö.
Edustaja Tynkkysen videot ovat olleet pitkään oikean tyylisiä. Rauhallisia, asiallisia, mutta hyvin suorapuheisia ja mielenkiintoisia. Toki niiden aihepiiri on suppeahko Tynkkysen nuoren iän takia. Moni poliitikko saisi ottaa hänestä mallia. Vanhat poliittiset broilerit ovat liian laiskoja tällaiseen.
Ilmoita asiaton viesti
”Kantaa pitää ottaa niihin asioihin, joihin tuntee tarvetta vaikuttaa.”
Tepolle aina uliset kun kirjoittaa vain ”yhdestä aiheesta”… 😛
”Edustaja Tynkkysen videot ovat olleet pitkään oikean tyylisiä.”
Vaippakonttaamisesta kirkonportailla on pitkälle päästy!
Ilmoita asiaton viesti
Hyvää argumentaatiota Ion. Kuitenkin, elämän asenne ei ole ihmisillä jo valmiina. Elämä tapahtuu koko ajan. Jokainen tapahtuma elämässäsi ja maailmassa vaikuttaa tulevaisuuteesi. Jokainen, pienikin valinta nyt on jatkumo tulevaisuuteesi. Jokainen valinta nyt on osa tulevaisuuttasi. Perhosen siivenlyönti nyt Kiinassa vaikuttaa elämääsi ensi vuonna Euroopassa. Sanoisin kokemuksestani Ion, että elämänasenne muotoutuu elämän mukana ja elämänkokemuksesta. Elämän ymmärrys tapahtuu ja muodostuu vain elämällä elämää. Siksi sanoisin niin päin, että kristityn voi kääntää ateistiksi, mutta ateistia et voi enää kääntää kristityksi tai mihinkään muhunkaan uskontoon. Tämän ymmärtäminen vaatii jo melkoisen pitkää elämänkokemusta. Ateistina voin olla rehellinen itselleni, mitä pidän perusarvona. Voin uskoa mihin haluan, mutta en usko mihinkään, mikä on kirjoitettu johonkin papyryssiin 2000 vuotta sitten. Raamatun Jumalan käskyt tappaa toinen kansakunta eivät vastaa minun kutsumukseen noudattaa noita ”Jumalan käskyjä”.
No niin, katsotaan miten Suomen kansa reagoi tähän. Luulen että kannatus perussuomalaisille kasvaa, koska totuutta ei voi sivuuttaa ilman uutta ja parempaa argumentaatiota. Olemme ehkä samaa mieltä Ion? Olet joka tapauksessa piristävä ulkoa tullut kommentaattori, jonka ajatuksista Suomen päättäjien kannattaisi ottaa oppia.
Ilmoita asiaton viesti
Kattavaa teoriaa ei taida ollakaan, miksi yhdestä tulee Kokoomuksen äänestäjä ja toisesta Vihreiden äänestäjä. Elämän asenne muotoutuu elämän kokemuksista, jotka eivät ole yhtä onnekkaita kaikille. Facebook-meemit todennäköisesti näyttelevät melko pientä roolia siinä.
Ilmoita asiaton viesti
””Lopulta totuus on kuitenkin se, että ne poliittisesti epäkorrektit äänestäjät ovat siellä jossain koko ajan.”
Hauska ja oikeastaan aika diplomaattinen ilmaisu. ”Poliittisesti epäkorrektit”, voi veljet ja siskot myös. PS alkoi riepotella vanhoja valtarakenteita jo 2011 vaaleissa. Seurauksena oli Kataisen katastrofihallitus, jonka painoarvo laajasta pohjasta huolimatta oli nolla. PS on tuon jälkeen puolueena hajonnut ja noussut uudelleen galluppien kärkijoukkoon.
On selvää, että piiritasolla se vaikuttaa ja tulee mustelmia, kun kisataan ehdokas paikoista Arkadian mäelle. ”Tuplauutena” puolueena ei jonotussysteemiä ole syntynyt. Se, että joillakin aktiiveilla on räväkämpi ulosanti kuin toisilla on aika inhimillinen juttu. Tahallista tai tahatonta sen tietää vain sanoittaja itse.
Ilmoita asiaton viesti