Boltonin paljastukset Trumpista: tietäisittepä, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan

Amerikkalaisen ulkopolitiikan perinteistä kovaa linjaa kannattava kokenut haukka John Bolton — jonka poliittiseen linjaan sopisi kaataa Venezuelan hallitus aamulla, ja hyökätä Iraniin vielä saman päivän iltana — on kirjoittanut paljastuskirjan presidentti Donald Trumpista. Kirjassa paljastetaan, että Donald Trump ei ole kovin sivistynyt maailman mies, eikä kai kovin älykäskään.

Mitä, eikö? Tämä tuli kyllä täytenä yllätyksenä. Tätä asiaa täytyy sulatella hetken aikaa. Eikö ”grab the pussy”-mies muka ole sivistynyt ja älykäs?

https://yle.fi/uutiset/3-11407506

Donald Trump on maailman vaikutusvaltaisin poliitikko. USA:n presidentin virka on niin lähellä maailman johtajaa kuin mikään virka voi olla. Tähän täytyy kai sitten siteerata kaikille tuttua ruotsalaisen valtiomiehen Axel Oxenstiernan lausahdusta 1630-luvulta:

”Kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan.”

John Bolton väittää, että Donald Trumpin ulkopolitiikan tärkein tavoite on ollut hänen uudelleenvalintansa tukeminen seuraavissa presidentin vaaleissa. Amerikan eduilla ei niin väliä, puhumattakaan minkään muun maan eduista. Savuava ase on löytynytkin Ukrainan taivuttelussa palvelemaan Trumpin etuja USA:n sisäpolitiikassa. Boltonin mukaan maailman mahtavin poliitikko on ryöminyt myös Kiinan johtajien edessä moraalisesti polvillaan anellen, että Kiina ostaisi USA:sta maatalouden tuotteita — jotta Trump saisi paljon ääniä eteläisistä osavaltioista seuraavissa vaaleissa.

John Bolton sanoo olevansa hämmästynyt siitä, että Donald Trumpille ainoa tärkeä asia kaikessa politiikassa tuntuu olevan hänen uudelleen valintansa varmistelu seuraavissa presidentin vaaleissa.

Ainoa hämmästyttävä asia tässä on se, että on laadittu säännöt ja rakennettu poliittinen prosessi, joka palkitsee poliitikkoja juuri kaikesta siitä mitä Donald Trump on ja tekee. Sitten ihmetellään, miksi poliitikot toimivat niin kuin he toimivat, heille asetetuissa olosuhteissa ja annetuilla pelisäännöillä, jotka palkitsevat juuri sitä mitä he tekevät.

Ne jotka ymmärtävät vähän jotain politiikasta, halveksivat Donald Trumpia henkilönä ja poliitikkona. Ne jotka ymmärtävät paljon politiikasta, halveksivat USA:n koko poliittista järjestelmää. Edustuksellinen demokratia osoittaa USA:ssa kaikki suurimmat heikkoutensa.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu