Brändäytyykö Vasemmistoliitto työtä vieroksuvien puolueeksi: työläisiä ulkomailta, jotta omien ei tarvitse mennä töihin?
Suurin osa puolueista haluaa Suomeen mahdollisimman paljon työperäistä maahanmuuttoa, mahdollisimman pian. Näillä linjoilla ovat ainakin kaikki hallituspuolueet ja Kokoomus.
Entä sadat tuhannet suomalaiset työttömät? Heidän työllistämisensä vaatisi kekseliäisyyttä, viitseliäisyyttä ja ymmärrystä. Rajojen avaaminen ei vaadi mitään. Se on helppoa kuin heinän teko. Joten yksi mahdollinen selitys sille, miksi työntekijät halutaan ulkomailta, eikä suomalaisesta satojen tuhansien työttömien reservistä, on helppous. Valtion hallinnon ei tarvitse osata mitään eikä keksiä mitään.
Kokoomus, Keskusta ja RKP tykkäävät siitä, että yrittäjille on tarjolla työvoimaa, joka suostuu tekemään työtä mahdollisimman halvalla. Sitä löytyy helpoiten EU:n ulkopuolelta.
Miksi SDP ja Vihreät kannattavat työperäistä maahanmuuttoa? Tämä on minulle arvoitus. Siksi koska se on trendikästä? Siksi koska muutkin?
Kaikkein suurin arvoitus on Vasemmistoliitto, joka on se köyhimpien ja pitkäaikais-työttömien puolue. Miksi he puoltavat nyt suureen ääneen työntekijöiden maahantuontia ulkomailta? Mitä heidän omat äänestäjänsä ajattelevat siitä? Ne työttömät sosiaaliturvan varassa eläjät?
Onko tilanne nyt se, että Vasemmistoliiton äänestäjä haluaa vain mahdollisimman hyvät rahat sossusta, ja että kukaan ei häiritse ehdotuksilla työn tekemisestä? Otetaan työntekijät ulkomailta, niin suomalaisten ei tarvitse vaivautua ylös sohvaltaan.
Pikkulapset raivostuvat, jos he eivät osaa jotain. He vaativat saada osata. He vaativat saada näyttää, että he osaavat. Kuinka alas on suomalainen kulttuuri vajonnut, jos hallitusta myöten halutaan tunnustaa kaikelle maailmalle, että suomalaiset eivät saa edes tomaatteja poimittua Närpiössä. Suomalaiset eivät osaa mitään. Luovutetaan suosiolla, turha edes yrittää. Otetaan työntekijät ulkomailta. Ne osaavat tehdä töitä. Otetaan me helpot rahat sossusta, kun emme mitään osaa, emmekä mihinkään kykene itse kansakuntana.
Hämmentävää touhua.
”Yli puolella työikäisistä, noin 1,9 miljoonalla suomalaisella, on jokin pitkäaikaissairaus tai vamma. Heistä 600 000 kokee sairauden tai vamman vaikuttavan työn tekemiseen tai työllistymismahdollisuuksiin. Työllisyydestä puhuttaessa heitä kutsutaan osatyökykyisiksi.”
https://www.soste.fi/tyollisyys/osatyokykyiset-ovat-merkittava-tyovoimapotentiaali/
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suuri-palveluyritys-karsii-kroonisesta-tyovoimapulasta-palkkaisi-mielellaan-myos-yli-55-vuotiaita-meilla-ei-syrjita/7944868#gs.1m5wuz
Ilmoita asiaton viesti
L&T:n työntekijöiden keskipalkka lienee alle 2000 euroa/kk. Siitä on paha panna enää huonommaksi.
Viinikan kannattaa muistaa myös, että se, mitä tiedotetaan medialle ja todellisuus ovat kolikon kaksi eri puolta.
Ilmoita asiaton viesti
Kannattaa lukea linkkien takana olevat kirjoitukset.
Ilmoita asiaton viesti
”mitä tiedotetaan medialle ja todellisuus ovat kolikon kaksi eri puolta.”
En kiistä sitä, etteivätkö osatyökykyiset olisi merkittävä työvoimapoliittinen potentiaali, mutta ikävä kyllä todellisessa elämässä he jäävätkin potentiaaliksi.
Ilmoita asiaton viesti
Varmasti näin suurelta osin, mutta Suomessa näyttää olevan asia keskimääräistä huonommin hoidossa. Vertaapa vaikka Ruotsiin.
Ilmoita asiaton viesti
Itsellänikin krooninen migreeni yms ajoittain. Työelämän ehtojen jäykkyyden ja te-toimiston karenssien vuoksi tilanne on monimutkainen…
Ilmoita asiaton viesti
Vasemmistoliitto on siis muuttunut näkemyksesi mukaan työväenpuolueesta työttömien puolueeksi? Ehkä se on kannattava veto, koska perinteistä työväkeä saa Suomessa etsiä nykyään lyhdyn kanssa.
Itse asiassa kaikista puolueista jäljellä olevien työläisten asiaa näyttäisi ajavan vain perussuomalaiset rp. Sekin on vaikeaa, koska jokainen perussuomalaisen esittämä idea mistä tahansa asiasta torpataan. Jos ei muusta syystä, niin ideologisesta.
Perinteisten työväenpuolueiden tulisikin muistaa, että maahanmuuttajia Suomessa on vielä toistaiseksi niin vähän, ettei heidän äänillään kuuhun mennä.
Kunnallisvaalit näyttänevät suuntaa, mitä suomalainen duunari haluaa. Uskoisin, että se haluaa tulevaisuudelta vähemmän vihreää ja vähemmän punaista.
Näiden värien laimeneminen poliittisella värikartastolla tarkoittaisi samalla ns. paskapuheen vähenemistä ja tekojen lisääntymistä.
Ilmoita asiaton viesti
Jos lainaa saa nollakorolla, eikä sitä tarvitse maksaa takaisin, niin miksi nyt ei sellaista hyödynnettäisi. Se tuntuu kiehtovan muitakin kuin vasemmistoliittoa. Otetaan tekijät ulkomailta ja eletään herroiksi, tuntuu olevan päivän sana. Onhan Suomi yksi vauraimpia EU-maita.
Vienti nyt ei vain oikein vedä, kasvua ei ole ollut, velkakin paisuu ja työttömiä on puoli miljoonaa. Tämä ei ole ongelma. Tarvitaan korkean osaamisen tekijöitä. Niitä saadaan edullisimmin Afrikasta.
Ilmoita asiaton viesti
Työvoiman hankinnan hoitavat yrittäjät aivan itse markkinataloudessa. Tuleeko tekijä maan rajojen ulkopuolelta on sivuasia. Osaaminen on olennaista firman tuloksen teon ja menestymisen kulmasta katsoen. Työvoimapula sinänsä on joutavaa hupsuttelua niin kauan, kun jokaiseen oikeaan ja pysyvään työpaikkaan tulee satoja hyviä hakemuksia.
Halpatyövoimaa ja ilmaisia nuoria työharjoittelijoita on maassa ihan omastakin takaa aivan riittävästi.
Luonnollisesti yrityksille on kiva juttu, jos maahan tilataan tuhansia kielitaidotonta siirtolaista reserviksi, valtion rahoilla. Yrityksille tuosta ei ole mitään haittaa. Päinvastoin. Pitkässä juoksussa työvoiman runsaan tarjonnan ja pienen kysynnän kautta heikennetään mukavasti työntekijöiden ansaintamahdollisuuksia ja tehdään parempi tuotto.
Näin vasemmisto vie lyhytnäköisesti pohjan omalta toiminnaltaan. Toiminnan takana on loistoidea saada uusia jäseniä ja kannattajia puolueen harjoittamalle politiikalle. Onko noista uusista jäsenistä sitten oikeasti mitään hyötyä ?
Sitä voi miettiä, kun katsoo, kuinka hyvin menee maahanmuuttajamyönteisellä Ruotsin Miljöpartiella. Kannatuksensa on nippa nappa parlamenttirajan yläpuolella.
Ilmoita asiaton viesti
Suomalaisella vaalitavalla yksi ääniharava vetää mukanaan pahimmillaan myös ison kasan kuraa.
Missä kohtaa historiaa tapahtui se kulminaatiopiste, jossa kansanedustajat muuttuivat puolueen ja itsensä edustajiksi?
Ilmoita asiaton viesti
Em. tapauksessa 14.2.1922 saattaisi pahimmillaan uusiutua.
Ilmoita asiaton viesti
Etenkin tämän hallituksen aikana olen itsekin ihmetellyt vasemmistoliittoa, joka omien sanojensa mukaan on vähäväkisten asialla.
Käytännössä vasemmistoliiton toiminta on kaikkea muuta. Karkein tapaus on maahanmuuton suosiminen, joka kaventaa suomalaisten työllistymis- ja opiskelumahdollisuuksia. Siis sekä vanhat että nuoret suomalaiset on puolue selkeästi hylännyt.
Toinen selvä merkki välinpitämättömyydestä on terveydenhuollossa. Joku Anna Kontula esimerkiksi sanoo, että tavoitteena on maksuton terveydenhoito, mutta todellisuudessa hän ei ole tehnyt asian eteen yhtään mitään. Esimerkiksi lääkekustannusten alentamiseen tai mihinkään muuhunkaan terveydenhuollon tasavertaisuutta edistävään hän ei ole pannut tikkua ristiin sen paremin kuin puolueensakaan. Jotenkin tuntuu ilmiselvältä, että poliitikot laidasta laitaan hyötyvät nykyisestä järjestelmästä, jolloin oma etu menee kaiken muun edelle.
Ilmoita asiaton viesti
Siinä on sellainen skitsofreninen tilanne, että pitäisi puolustaa köyhiä ja työttömiä, mutta ideologiaan kuuluu myös koko maailman syleileminen yhdellä halauksella, niitä afrikkalaisiakin pitäisi halata samalla kertaa. Lopputulos on sitten vaatimaton kompromissi, lievästi ilmaistuna. Etten sanoisi täyttä kuraa.
Ilmoita asiaton viesti
Jospa se kannatus painaa enempi. Se kun tuntuu olevan menestystekijä.
Kun hyvällä asialla, ja kannatus kunnossa, homma olisi aika lailla hanskelissa.
Ilmoita asiaton viesti
Herkullinen kysymys, antaapa vassareiden vastata.
Ilmoita asiaton viesti
On aiheita, joihin saan raivokkaita vastalauseita, suorastaan solvauksia ja haistattelua. Ja sitten on näitä aiheita, joissa eri mieltä olevat ovat hiljaa ja pysyvät kaukana.
Ilmoita asiaton viesti
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/timoaunio/miksi-te-teette-taman/
Ilmoita asiaton viesti
Samaa olen ihmetellyt eräässä blogissani:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/julkinen-salaliitto-tyottomien-pitamiseksi-tyottomana/
Ilmoita asiaton viesti
Heitänpä tämmöisen näkökulman esille.
Jos katsoo Helsinkissä ympärilleen. Niin korkeimmat tornitalot valmistumassa sdp&vas&ay omistamalle veroparatiisi kojamolle jne.
Onko nämä erään sortin Suomen oligarkkeja ? Jotka asumistukien varaan tarvii asukkeja lisää ulkomailta.
Kanta Suomalainen töissä käyvä himoverotetaan puhki kun sossupiikkiläisiä rahdataan ulkomaita myöten rikastuttamaan miljonääri ”oligarkkeja” …??
Ilmoita asiaton viesti
Poliittinen ja taloudellinen valta pitäisi erottaa toisistaan kuin kirkko ja valtio konsanaan. Puolueiden pitäisi elää valtion puoluetuesta, ja kaikki muu merkittävä varainkeruu voitaisiin kieltää puolueilta järjestöineen. Tällaisen jääviyden välttämiseksi, että puolueet edistävät talous- ja sosiaalipolitiikkaa, jotka hyödyttävät niiden omia liiketoimia.
Ilmoita asiaton viesti
Se on Suomen ja Suomalaisten kannalta tuhoisaa. Kun himoverotetut pysyy taloudellisesti köyhinä.
Niin silloin käy kuten esimerkiksi Suomen myydyistä metsistä yli puolet mennyt ulkomaille viime aikoina.
Eli rikkaammat ulkomaiset ostaa pala palalta Suomea pois.
Ilmoita asiaton viesti