Britannian antamien ”turvatakuiden” sietämätön keveys, edessä on vaarojen vuosi

NATO-juna on lähdössä matkaan. Media on kertonut kansalle harva se päivä ”turvatakuista”, joita Suomi kuulemma saa NATO-hakemuksen käsittelyn ajaksi. Viimeksi eilen Boris Johnson allekirjoitti Ruotsin ja Suomen kanssa sopimukset, joita jotkut mediat luonnehtivat suurieleisesti ”turvatakuiksi”. Myös lakien ja sopimusten kokenut tulkitsija Max J. väitti blogissaan, että Suomi on saanut Britannialta ”turvatakuut”.

Ei ole saanut mitään takuita. Mitä Venäjä tekeekin seuraavien 8 – 12 kk aikana Suomen tai Ruotsin suunnalla, jos tekee yhtään mitään, niin mahdollinen hyökkäys otettaisiin vastaan yksin. Kukaan muu ei ole aikeissa saapua auttamaan. Britannian ja Suomen välinen uusi juhlallinen sitoumus sanoo, että:

”Suomi ja Yhdistynyt kuningaskunta auttavat toisiaan eri tavoin kohteeksi joutuneen maan sitä pyytäessä. Tämä avunanto voi sisältää myös sotilaallisia keinoja.”

https://yle.fi/uutiset/3-12441832

Jos myisin ammatikseni autoja, ja ostaja ehdottaisi kauppakirjan sanamuodoksi tällaista tekstiä:

”Ostaja hyvittää auton hintaa myyjälle eri tavoin, myyjän sitä pyytäessä. Tämä hyvitys voi sisältää myös rahaa.”

En luovuttaisi autoa tuollaisella kauppakirjalla kenellekään. Eihän siinä luvata yhtään mitään. Maksetaan kun jaksetaan, ja todennäköisemmin ei makseta mitään. Sama pätee Suomen ja Britannian väliseen juhlalliseen asiakirjaan. Se muutti harvinaisen vähän Suomen sotilaallista tilannetta. Ei tainnut muuttaa yhtään mitään. Mahdollisessa konfliktissa saisimme samaa kuin Ukraina saa nyt: aseita ja tiedustelutietoa. Mitään juhlallista vakuutusta ei tarvittu siihen Ukrainan kohdallakaan.

Seuraavat 8 – 12 kävelemme heikoilla jäillä, ja yksin ilman yhtäkään auttajaa. Saa nähdä kuinka jää kantaa.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu