Demareiden yhteiskunnassa työviikko on 4-päiväinen, ja väestön huoltosuhde 80 %: olisiko urakkatyö ratkaisu tähän ongelmaan?

Suuret puolueet valittelevat, että Suomessa on pulaa työntekijöistä. Huoltosuhteen ongelmakin on käsillä, kun iäkkäitä hoivattavia on paljon, mutta työikäisiä nuoria on vähän. SDP on keksinyt ratkaisun huoltosuhteen ongelmaan: 4-päiväinen työviikko viiden päivän palkalla. Tehdään vain 80 % töistä, samalla palkalla.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/58753e39-49a4-4072-9085-96d3c6a57ec6

Demareiden yhteiskunnassa huoltosuhde olisi vain 80 % nykyisestä. Työntekijöistä olisi pulaa vielä entistäkin enemmän. Otetaanko 20 % lisää maahanmuuttajia?

Joissakin ammateissa (ja se on epäreilua, että vain joissakin ammateissa) olisi täysin mahdollista, että nykyisin toteutuvan työpanoksen saisi aikaiseksi myös siten, että joutilas odottelu sijoitetaan työajan ulkopuolelle. Kotiin ja vapaa-ajalle. Mutta miten se voitaisiin taata, että työelämästä tulisi nykyistä tiiviimpää ja tehokkaampaa? Urakkatyö olisi ratkaisu siihen. Jos saisi lähteä kotiin, kun nykyiselle työelämälle tyypillinen työpanos on suoritettu, joissakin ammateissa ahkerimmat pääsisivät kotiin jo 5 tunnin kohdalla. Laiskimmat eivät saisi 8 tunnin töitä valmiiksi edes 12 tunnissa.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri, ehdokasnumero 461. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu