Donald Trump antoi armoa jouluna (kavereilleen)

Maailmankirjat ovat olleet sekaisin vuonna 2020. Mutta siihen voi yhä luottaa, että oikeudenmukaisuutta ei maailmasta paljon löydy edelleenkään. Edward Snowden julkaisi jokin aika sitten naiivin tweetin, jossa hän toivoi että Donald Trump armahtaisi Julian Assangen, vaikka ei armahtaisi ketään muuta ihmistä maailmassa.

Voi Edward, ei maailma niin toimi.

Ovat kyllä käteviä poikkeuksia demokraattiseen vallan kolmijako-oppiin, nuo presidenttien oikeudet armahtaa kenet haluavat, eli yleensä omat kaverinsa. Sellaisia oikeuksia on Suomenkin presidentillä. Donald Trump ei tietenkään armahtanut ihmisoikeuksien sankaria Julia Assangea, vaan armahdettujen lista on paljon yllätyksettömämpi: korruptiosta ja sotarikoksista tuomittuja poliittisen eliitin uskollisia palvelijoita.

Jotta amerikkalainen vallan kolmijako-oppi ei näyttäisi uskottavalta edes täysin sokean silmissä, Trump armahti jouluaaton aattona varmuuden vuoksi myös appiukkonsa Charles Kushnerin, rikosnimikkeistä veronkierto, oikeuden todistajan laiton painostaminen (kiristämällä tätä seksivideolla, jonka hän oli kuvauttanut todistajasta) ja lainvastaiset lahjoitukset demokraattisen puolueen kampanjoille. Täytyyhän omaa uskollista lähipiiriä nyt sen verran jeesata elämässä eteenpäin.

https://yle.fi/uutiset/3-11714461

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_people_granted_executive_clemency_by_Donald_Trump#List_of_recipients_of_executive_clemency_from_Trump

Näistä Trumpin armahduksista on riittänyt parran pärinää USA:ssa. Siinä USA:n ja koko maailman tilanne armon vuonna 2020: toisille on rakennettu valta tehdä mitä tahtovat, ja toisilla on sananvapaus marista asiasta, mutta pienintäkään vaikutusta asiaan sillä marinalla ei ole.

Ei tällä blogillakaan.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu