Eduskunta unohti isänpäivän, vain raha kiinnosti

Vuoden aikana on kalenterissa jos jonkinlaista juhlapäivää eri tahojen kunniaksi. On isänpäivää, äitienpäivää, vainojen uhrien muistopäivää, ruotsalaisuuden päivää, ja niin edelleen.

Miksi tällaisia päiviä on kalenterissa?

Siksikö, että lapset voivat kokoontua isänsä kanssa juhlistamaan hetkeksi yhteistä elämän taivalta? Tai äitienpäivänä lapset voivat kokoontua antamaan ruusun ja koulussa tai päiväkodissa tehdyn kortin äidilleen?

Osittain näin, mutta jos asia on näin, siinä tapauksessa juhlapäivät ovat varsin turhia, joskin tietysti kauniita. Asia on nimittäin kunnossa, jos lapset pystyvät kokoontumaan isänsä luokse juhlistamaan yhteistä elämän taivalta. Eli lapsilla on pääsy isänsä luokse, ja isällä on pääsy lastensa luokse. Heitä ei ole erotettu toisistaan kolmannen osapuolen toimesta.

Näin ei ole asian laita kaikissa tapauksissa. Isät lasten asialla ry:n arvion mukaan mahdollisesti jopa kymmenet tuhannet eroperheiden isät Suomessa viettävät tämänkin isänpäivän erossa lapsistaan siksi, että avioeron katkera toinen osapuoli haluaa v***uilla ex-miehelleen ihan vain v***uilun ilosta. Ja mikä onkaan parempi hetki siihen kuin eristää lapset isästä isänpäivänä. Tai vaikka jouluna.

https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/123207-isat-vaativat-tapaamisoikeuden-rikkomisesta-rangaistava?page=1

https://www.isatlastenasialla.fi/tavoitteemme/

Minunkin molemmat lapseni ovat tehneet isänpäivä-kortin koulussa tällä viikolla. Se on kouluissa tapana, ja liittyy tuohon edellä mainittuun kauniiseen isänpäivän perinteeseen. Mutta se hyödyttää käytännössä vain niitä edellä mainittuja lapsia ja isiä, joilla on pääsy toistensa luokse isänpäivänä. Minun lapseni ovat tunkeneet tekemänsä kortin jonnekin lattian rakoon, koska heidän äitinsä on eristänyt heidät isästään jo kolmen viikon ajan, eikä loppua ole näköpiirissä välttämättä tämän vuoden puolella. Sanotaan että KELA on hidas, mutta kaikki laillisiin oikeuksiin liittyvät toimenpiteet yhteiskunnassa vasta hitaita ovatkin.

Blogin otsikon mukaan tämän kirjoituksen pitäisi liittyä jotenkin eduskuntaan, ja se liittyykin, erittäin konkreettisesti. Lasten asema eroperheissä on huomioitu eduskunnan laatimassa lainsäädännössä monin tavoin. Tämäkin näkökulma on huomioitu, että lapsilla tulee olla pääsy molempien biologisten vanhempiensa luokse sen laillisesti vahvistetun suunnitelman mukaisesti, joka kyseisille lapsille on vahvistettu kunnan lastenvalvojan toimesta. Ohjeistuksessa mainitaan isänpäiväkin, ja äitienpäivä, ja joulu.

Mutta lakia säätänyt eduskunta teki aikoinaan täysin tietoisen ja kylmäverisen ratkaisun jättää määrittelemättä minkäänlaista rangaistusta näiden lakien ja ohjeiden rikkojalle. Tietoisena myös osapuolten tilastollisesta sukupuolijakaumasta tällaisissa ongelmatilanteissa. Lasten oikeudeton eristäminen toisesta vanhemmasta on isien ongelma. Joten se ei ole ongelma lainkaan, koska hallituspuolueiden hohkaama tasa-arvo on naisten tasa-arvoa, ei miesten.

Rangaistuksella toki uhataan jossain vaiheessa. Kun laiton eristäminen on jatkunut pari kuukautta, oikeus saattaa vihdoin määrätä lapsia eristävälle osapuolelle uhkasakon. Eli ei sakkoa vielä tässäkään vaiheessa. Jos naisella on fyffeä, tilannetta voi pitkittää vielä kauemmin maksamalla uhkasakon henkseleitä paukutellen. Tai jos fyffeä ei ole, lasten eristämisen isästä voi lopettaa tässä vaiheessa.

Ilman sakkoa. Ilman mitään seuraamuksia.

Tiedoksi niille jotka eivät tätä jo tienneet: Jos joku asia ei ole kiellettyä rangaistuksen uhalla, silloin sitä harrastetaan mielin määrin. Väitetään että sota tekee ihmisestä raadollisen ja julman eläimen. Riitaisilla avioeroilla on usein hyvin samankaltainen vaikutus, mutta yhteiskunta ei puutu asiaan. Lakeja säätänyt eduskunta on tehnyt täysin tietoisen ja kylmäverisen päätöksen olla puuttumatta lasten eristämiseen toisesta vanhemmasta, jättämällä säätämättä siitä mitään rangaistusta rikoksen ensimmäisten parin kuukauden ajalta.

Haluan toivottaa kaikille eduskunnan poliitikoille ja puolueille tasapuolisesti: haistakaa pitkä tonnin seteli. Raha on ainoa asia joka näyttää kiinnostavan puolueita. Jos joku ongelma ei näy budjetissa, sillä ei ole merkitystä.

Tee kuten kaikki poliitikot Suomen eduskunnassa, ja unohda isänpäivä. Keskity ajattelemaan pelkästään rahaa.

 

Lisenssiehtojen mukainen lähdeviite artikkelin pääkuvan ilmaiseen vektori-grafiikkaan:
https://www.freepik.com/free-photos-vectors/background

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu