Ehdotan Perussuomalaisille sopivan kielenkäytön ohjeistusta

Perussuomalaisten kunnallisvaali-ehdokkaan Henry Nordensvedin tweettaamista ajatuksista on riittänyt mutinaa ja narinaa, niin Twitterissä kuin täällä Puheenvuorossakin. Eikä täysin aiheettomasti.

Laaman ja anustapin risteytyksestä kertova tweet taisi jo kadota bitti-avaruuteen. Olisiko käsky käynyt puolueelta? Palasiksi hajonnutta Beirutia esittävälle LEGO-sarjalle naureskeva tweet sen sijaan on saanut armon ja ansaitsemattoman kunnian jäädä vielä eetteriin, eikun tweetteriin.

https://twitter.com/HNordensved/status/1291426135797104640?s=20

Millä ansioilla Nordensvedin Beirut-tweetti on saanut jäädä tweetteriin, kun puolueen johto on ilmeisesti määrännyt häntä poistamaan anustappi-tweetin, se on suuri arvoitus. (Vai onko se hänen äitinsä, joka käski poistamaan anustappi-tweetin?) Tällä Beirut-tweetillä on yhtäläisyyksiä Ano Turtiaisen Pink Floyd -tweettiin, johon puolueen johto reagoi niin voimakkaasti että antoi Anolle potkut Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä. Molemmissa tweeteissä naureskellaan kuolleille ihmisille, ilman mitään kovin järjellistä syytä.

Ehdotan että Perussuomalaiset ottavat pienen hengähdystauon Jukka Hankamäen kohutun suurteoksen sensuroinnista (vai onko se jo poltettu roviolla Perussuomalaisten puoluetoimiston takapihalla?), ja laativat kaikille lukutaitoisille puolueen ehdokkaille ohjeistuksen soveliaasta kielenkäytöstä, erityisesti sellaisten näkökohtien osalta, joissa puolueen edustajilla on toistuvasti ollut vaikeuksia pysyä ns. ruodussa:

  1. Älä vitsaile kuolleiden ihmisten kustannuksella.
  2. Lue uudestaan kohta 1. (Kertaus on opintojen äiti.)
  3. Älä nimittele ketään poliitikkoa alatyylisillä lempinimillä tai pilkkanimillä. Hyväksyttäviä  ovat poliittisista erimielisyyksistä johdetut lempinimet, esimerkiksi ”maanpetturi-Vilpertti” tai ”kommari-Sandra”. Lempinimissä saa olla poliittista tunnetta ja asennetta, mutta ei tarpeetonta politiikkaan liittymätöntä pilkkaamista. Älä käytä sellaisia alatyylisiä lempinimiä kuin ”paskiais-Pauliina”, ”läskiperse-Eevertti” tai ”laaman ja anustapin risteytys”.
IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu