Ei ole miehellä helppoa MeToo-aikakaudella: Kokoomuksen Sasia syytetään jostain mitä hänelle ei edes kerrota

Kokoomuksen kuntapoliitikko Ilkka Sasi haluaisi ehdokkaaksi eduskunta-vaaleihin, mutta tie on tukossa sen takia, että joku taho on esittänyt häntä koskevia väitteitä. Ongelmana vain on, että niitä väitteitä ei kerrota Sasille, joten hän ei voi edes puolustautua niitä vastaan.

#MeToo-aikakaudella tämä on joskus tällaista. Syyllinen kunnes toisin epäillään.

Ilkka Sasi kertoo YLEn toimittajalle, että hän haluaa tietää, mistä esitetyissä huhuissa on kysymys. ”Toivottavasti taustalla ei ole poliittisia motiiveja.”

Kokoomuksen Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Aleksi Jäntti selittää tilannetta: ”Me ollaan tehty arvio, mitä ja ketä uskomme.”

https://yle.fi/uutiset/74-20003044

Vakuuttavaa ja ryhdikästä. Vai onko sittenkään? Nyt ei tule mieleen, missä olisi voimassa sellainen ohjesääntö, että henkilöön kohdistuvien syytösten perusteella on asiallista tehdä päätöksiä edes kertomatta asianosaiselle, mitä hänestä on väitetty.

Tämän tiesi jo tuomioistaan kuuluisa kuningas Salomo 3000 vuotta sitten, kuinka oikeutta kuuluu jakaa:

Käräjillä on kukin ensiksi oikeassa, mutta sitten tulee hänen riitapuolensa ja ottaa hänestä selvän.” (Sananlaskut 18:17)

Ei ole helppoa lihaa syövällä valkoisella miehellä näinä aikoina.

+7
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu