Ei siinä sen kummempaa, maksetaan EU:n elvytys-paketti leikkaamalla kehitysapua

Jos hallitus pystyy pitämään rivinsä tiiviinä keväällä (eli yksikään näiden puolueiden kansanedustaja ei ajattele omilla aivoillaan, vaan antaa isompien huolehtia ajattelemisesta), niin 8 miljardin euron hintainen EU:n elvytys-paketti menee luultavasti läpi Suomen eduskunnassa.

Mutta ei hätää, minä olen saanut levon sielulleni tästä asiasta.

Suomi maksaa kehitysmaihin kehitys-apua vuosittain noin 1.25 miljardia euroa. Jos vihervasemmisto lahjoittaa persnettona 4 miljardia Italian köyhille mafia-suvuille, niin yksi oikeistolaisten puolueiden hallituskausi riittää kuittaamaan koko laskun, leikkaamalla 4 miljardia vihervasemmistolaisista hankkeista. Sellaisista kuten kehitys-apu.

Kokoomuksen ja kumppanit tuntien, en pysty takaamaan etteivätkö nuo leikkaisi myös vihervasemmistolaisten äänestäjien selkänahasta, laittamalla sosiaaliturvaa juustohöylään ja syöttämällä ay-liikkeelle kiky-paketti kolmosen. Se ei ole aina kaunista katseltavaa, kun Kokoomus pääsee leikkurin ääreen.

Nykyinen hallitus on luvannut leikata jotain itsekin. Muutakin kuin lakatut varpaankyntensä. Vielä emme tiedä mitä se tulee olemaan, käydään nuo kuntavaalit tuosta ensin pois, ja keskustellaan sitten leikkauksista. Vai kuitataanko koko lasku verojen korotuksilla?

Maailma pyörii radallaan, ja vuorotellen hallitukseen käypi puolueiden tie. Ei tässä mitään suurempaa hätää ole.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu