Eikö tätä voisi kriminalisoida: puhelin-liittymä 50 % kalliimpi, jos et ota 24 kk palloa jalkaan

Olen suuri asioiden laittomaksi julistamisen ystävä. Tällä kertaa haluaisin kriminalisoida puhelin-yhtiöiden käytännön pakottaa asiakkaat 24 kk pituisiin määräaikaisiin sopimuksiin, jos he haluavat saada palvelua ”halvemmalla”, eli oikeasti normaalilla hinnalla.

Minulla on juuri päättymässä asuntoni laajakaistan 24 kk määräaikainen sopimus. DNA:n myyjä soitti minulle, ja kysyi että sopiihan se että laitetaan toiset 24 kk määräaikaisuutta lisää, niin hinta pysyy sitten samana. Muussa tapauksessa kuukausittainen hinta nousee noin 50 %.

Miksi? No se nyt vain nousee.

Eikö näin törkeää markkinatalouden vääristymää voida jo kieltää lailla? Laajakaistojen markkina on hieman epäterve jo lähtökohtaisesti, kun se on vain muutaman suuren yrityksen välinen oligopoli.

Jos minä pääsisin kirjoittamaan lakia, niin lähtökohtaisesti kieltäisin yli kuukauden pituiset määräaikaiset sopimukset kuluttajan ja minkä tahansa yrityksen välillä, jos yritys tai toimiala ei pysty esittämään asiasta päättävälle viranomaiselle perusteluita siitä, miksi tämän liiketoiminnan kohdalla on erityisen tarpeellista, että sopimukset saavat olla määräaikaisia vuoden tai kahden rautapalloja kuluttajan jalkaan.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu