EKSoten palkka-oharit saavat kansan voimaan moraalisesti pahoin

Etelä-Karjalan sote-piiri mokasi palkanmaksussa, ja maksoi sadoille työntekijöille vahingossa liian pientä palkkaa vuosien ajan. Se mitä sen jälkeen tapahtui, muun muassa SDP:n kansanedustajan Anneli Kiljusen päälle päsmäröidessä vedätystä, hakee vertaistaan suomalaisessa työelämässä.

Niitä kansalaisia on paljon, jotka voivat moraalisesti pahoin seuratessaan, miten kylmästi sekä työnantajan että yllättäen myös työntekijöiden edustajat suhtautuvat siihen, että muutamat yksittäiset työntekijät menettävät jopa tuhansia euroja lainvoimaisia palkkasaataviaan. Ay-liike ei aio puolustaa heitä mitenkään, ei myöskään SDP:n kansanedustaja Anneli Kiljunen — jos asiasta noussut kohu ei pakota heitä siihen. Melkoista sosialidemokratiaa tämä Kiljusen herrasväen toiminta.

https://yle.fi/uutiset/3-12019067

https://yle.fi/uutiset/3-12012364

Moni olisi kuvitellut, että työläisen oikeuksien puolustajaksi itsensä profiloiva ay-liike olisi parhaillaan jo tukilakossa laajasti niiden muutamien työntekijöiden puolesta, jotka ovat kärsimässä räikeää vääryyttä tässä EKSoten kupletissa. Mutta hiljaista on ay-rintamalla. Työläisen puolustajasta kuoriutuu pelkän oman sisäpiirin puolustaja. Hieman tavanomaisesta poiketen, ”omien” ulkopuolelle on nyt eristetty jopa saman ammatin harjoittajia, joiden etuja ammattiyhdistys on muka puolustavinaan.

Tästä tulee mieleen se seikka, että ay-liike ei kannata minimipalkan säätämistä Suomen lakiin. Ay-pomot pystyvät nukkumaan yönsä hyvin, vaikka on tiedossa että valtiomme alueella on työntekijöitä, joille maksetaan hävyttömän pientä palkkaa. Tässä tapauksessa Superin edustajat ilmoittivat menevänsä mieluummin nukkumaan makeasti, kuin palaamaan neuvottelupöytään vääryyksien korjaamiseksi muutaman yksittäisen työntekijän kohdalla. Asiasta noussut kohu muuttanee vielä tilanteen, mutta näiden järjestöjen moraalinen selkäranka on nyt nähty.

Politiikka on kummallinen taiteen laji, jos Turtiainen joutuu ison ajojahdin kohteeksi ja saa kenkää puolueestaan muutaman huolimattoman kommentin takia, mutta Anneli Kiljunen nauttii SDP:n ja ay-väen täyttä luottamusta tämän EKSote-skandaalin jälkeen. Minä erottaisin Kiljusen  puolueesta välittömästi. Eihän työväen puolueen kansanedustaja voi julkisesti osoittaa näin täydellistä piittaamattomuutta yksittäisten työläisten etua kohtaan? Vai voiko? Jos voi, mitä se kertoo SDP:stä puolueena?

Ai niin, SDP on niitä puolueita, jotka eivät kannata minimipalkkaa. Joten se siitä yksittäisten työntekijöiden edun puolustamisesta. Kommunismi oli huijausta, ja niin on sosialidemokratiakin.

+5
IonMittler
Sitoutumaton Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu