Elokuviin taas tiukemmat rajoitukset, vaikka tartuntoja ei ole todettu koko maailmassa

Teattereissa on ollut ihan mielenkiintoisia elokuvia tarjolla tänä kesänä, mutta liput ovat olleet kortilla suosituimpiin elokuviin. Eri seurueisiin kuuluvien asiakkaiden välille on vaadittu yksi tyhjä penkkirivi, sekä sivusuunnassa kolme tyhjää penkkiä. Vapaana olevien paikkojen kartta on näyttänyt usein suurinpiirtein tältä, siinä onnekkaassa tapauksessa, että paikkoja on yleensäkään jäljellä. Tähän 101-paikkaiseen saliin on pystytty myymään vain noin 20 – 25 lippua, riippuen siitä kuinka suuria seurueita lippujen ostajat sattuvat olemaan. Yhden hengen seurueita mahtuisi tähän saliin vain 15 kpl, näillä turvaväleillä.

Hallitus kiristää nyt vaatimuksia entisestään pk-seudulla, koska korona-tartunnat ovat lisääntyneet. Rokotusten piti hillitä tartuntojen määrää, mutta tilanne alkaa näyttää siltä, että rokotuksilla ei saada tartuntojen määrää pidettyä kurissa. Jos ei rokotteella, niin millä sitten? Rajoituksilla. Mutta milloin ne rajoitukset päättyvät, jos rokotteet eivät auta? Ei koskaan? Vasta sitten kun tarpeeksi moni on sairastanut koronan? Kuka tämän selittäisi?

Finnkinon kaupallinen johtaja Hannele Wolf-Mannila valittelee YLEn toimittajalle, että koronan tartuntaketjuja ei ole havaittu elokuvateattereissa yhtäkään koko maailmassa, koko puolentoista vuoden mittaisen epidemian aikana, ja silti elokuva-alaa ajetaan vielä nykyistäkin ahtaammalle uusilla tiukemmilla rajoituksilla.

https://yle.fi/uutiset/3-12055998

Jos Wolf-Mannilan väite on totta, se on esimerkki siitä, kuinka suuri kuilu on hallitusten määräämien rajoitteiden ja tieteellisesti perusteltujen argumenttien välillä. Korona ei leviä elokuvaa katsellessa, ainakaan niillä turvaväleillä joita Suomessa on noudatettu. Saattaisi olla tieteellisesti perusteltua jopa keventää turvavälien vaatimuksia teattereissa (ja muissa vastaavissa istuvan yleisön katsomoissa) nykyisestä, vaikkapa kahteen tyhjään tuoliin seurueiden välillä — jos on totta (tartuntaketjuista päätellen), että nykyiset rajoitukset ovat olleet jopa ylimitoitettuja. Verrattuna joukkoliikenteeseen, jossa iltapäivän ruuhkassa saattaa olla Pasilasta pohjoiseen lähdössä lähijuna, jossa on eri seurueisiin kuuluvia ihmisiä jokaisella penkillä, ja vielä käytävälläkin tungeksimassa ilman minkäänlaisia turvavälejä.

Tasan eivät käy korona-rajoitusten nallekarkit.

+1
IonMittler
Perussuomalaiset Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu