Entä jos YLE olisi poliittisesti korrektin sijasta poliittisesti moniarvoinen?

Koko kansan omistaman YLEn uutisointia parjataan jälleen kerran poliittisesti puolueelliseksi. Tällä kertaa ihmetellään (toisessa blogissa), miksi YLE poimi EU:n hyödyllisyyttä korostavaan uutiseensa haastateltavaksi vain sellaisia järjestöjä, jotka sanovat EU:n olevan Suomelle hyödyllinen. Missä kriittiset äänet? Missä uutisoinnin tasapuolisuus?

YLE on poliittisesti korrekti organisaatio, tai tarkemmin sanottuna eduskunnan poliittisen enemmistön päättämän linjan mukainen. Jokaisella medialla on aina omistajansa näköinen agenda lobattavana. Median päätoimittajalla tuntuu aina olevan joku poliittinen mielipide maailman menosta. Olen jo vuosikymmeniä haaveillut mediasta, jossa olisivat kaikkien tärkeimpien osapuolten näkemykset edustettuna tasapuolisesti.

Mitä jos YLE olisikin moniarvoinen ja moniääninen, sen sijaan että se on yksiääninen ja yksiarvoinen? Mitä jos YLEllä olisi kuusi päätoimittajaa eikä vain yksi, kuuden eri puolueen nimittämät päätoimittajat, joilla on täysi valta itsenäisesti päättää mitä he julkaisevat, ilman että muiden puolueiden mahdollisesti toivoma itsesensuuri hiljentää heidän äänensä suurelta yleisöltä.

Se olisi tiedotusta se, ja sananvapautta, jos joiltakin itsesensuuriin komennetuilta journalisteilta kysytään. Suodattamaton ja rajaamaton kuva todellisuudesta kaikessa monipuolisuudessaan.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu