Erdogan haluaa yhdistää islamilaiset maat globaaliksi suurvallaksi

Muhammedin pilapiirros-kohu Ranskassa tarjoili Turkin presidentille kultaisen tilaisuuden, jota Erdogan on tainnut jo odotellakin jonkin aikaa. Ottomaanien perillinen nostatti kansan tunteita islamilaisissa maissa, kehottamalla boikotoimaan ranskalaisia tuotteita. Ranskaan ja länsimaihin kohdistuvat protestit levisivät hetkessä ympäri Lähi-Itää. Ja Erdogan pääsi valokeilaan juuri siinä roolissa, johon hän tuntuu pyrkivän päämäärätietoisesti. Islamilaisen maailman johtajana ja yhdistäjänä.

Ranskan pilakuva-kohu oli otollinen tekosyy Erdoganille saarnata globaalille islamilaiselle yleisölle, että länsimaat ovat islamin vihollisia, ja islamilaisten maiden pitäisi luottaa vain toisiinsa. Esimerkiksi presidentti Erdoganiin, joka uskaltaa pitää profeetta Muhammedin puolta kun muut vaikenevat.

Mahtaako tuo Erdogan mihinkään Allahiin edes uskoa? Sillä ei ole merkitystä, koska islam on Erdoganille niin hyvä poliittinen keppihevonen, ei vain kotimaassa vaan jopa globaalisti, että se valttikortti kannattaa hyödyntää, vaikka mies olisi oikeasti pesunkestävä ateisti.

Vuodesta 1952 alkaen NATOn jäsenenä ollut Turkki on perinteisesti ollut yksi strategisesti tärkeimpiä NATOn jäsenmaita. Viime vuosina Turkki on kuitenkin ollut melkoinen kivi NATOn kengässä. Ranskan presidentti Macron kohautti kansaa vuonna 2019, lausumalla että NATO on ”aivokuollut”, viitaten Turkin toimintaan Syyriassa. Yhdysvaltain senaatin globaalien uusien uhkien komitean puheenjohtaja Dana Rohrabacher lausui jo vuonna 2016: ”Vielä kymmenen vuotta sitten Turkki oli luotettava NATOn liittolainen, suoraselkäinen radikaalin islamin vastustaja ja Yhdysvaltojen ystävä, mutta nyt tuo kaikki alkaa olla kyseenalaista. Erdogan siivoaa länsimielisiä ihmisiä kaikilta vaikutusvaltaisilta paikoilta valtiossaan, ja hän itse on muuttunut aggressiivisemmaksi islamilaisessa vakaumuksessaan. Meillä on syytä olla erittäin huolestuneita.”

https://www.arabnews.com/node/1739061/middle-east

Nyt sitten on päädytty tilanteeseen, että NATO-maa Kreikan kanssa melkein sodan partaalla (taas kerran, pitkästä aikaa) olevan NATO-maa Turkin presidentti Erdogan huudattaa ääri-islamilaista yleisöä länsimaisen liberaalin maailmankuvan vastaisella propagandalla. Se tapa, jolla Erdogan lähti ratsastamaan Ranskan pilakuva-kohulla, on vähintäänkin opportunistista populismia, jos ei suorastaan poliittista propagandaa. Islamia ei kunnioiteta länsimaissa! Meillä on vain toisemme! Pitäkäämme yhtä!

Ranskan suurin sanomalehti Le Monde vihjailee jopa NATOn pääsihteerin Jens Stoltenbergin olevan nykyään sitä mieltä, että NATOlla on ”turkkilainen ongelma”. Ranskan presidentti onkin vihjaillut sellaista jo koko vuoden.

https://www.lemonde.fr/international/article/2020/10/24/jens-stoltenberg-confronte-l-otan-a-son-probleme-turc_6057233_3210.html

Allahin kunniaa maailmassa on perinteisesti vartioinut herkimmällä tunteella Arabiliitto, jossa on 22 jäsenvaltiota. Turkki on islamilainen valtio, mutta turkkilaiset eivät ole arabeja. Siksi Turkki ei ole Arabiliiton jäsen.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Arabiliitto

Turkin presidentin kannattaa vannoa islamin nimeen, koska maailmassa on yli kaksi kertaa enemmän islamilaisia valtioita kuin arabimaita, lähes 50 maassa enemmistö väestöstä on muslimeja. Nuo valtiot kun saisi yhdistettyä ottomaanis… ei kun islamilaiseksi suurvallaksi, niin siinä olisi kunniakas tulevaisuus sille valtiolle ja poliitikolle, joka sellaista pääsee johtamaan. Esimerkiksi vaikka Turkille ja Erdoganille.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Islamilainen_maailma

NATO natisee liitoksissaan, Ranska juonittelee eurooppalaista puolustusta joka olisi riippumaton Yhdysvalloista. Turkki kosiskelee globaalia ääri-islamilaista väestöä yhteiseen rintamaan liberaaleja länsimaita vastaan. Kiina nousee suurvallaksi. Venäjä etsii uusia liittolaisia Sitoutumattomien Maiden Liikkestä. Siinäpä on poliittisten ja sotilaallisten mannerlaattojen liikahtelua taas kerrakseen, aivan tarpeeksi yhdelle maapallolle siedettäväksi. Ilmankos globaali poliittinen maaperä järisee aika ajoin.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/venajan-yllattava-veto-hakee-jasenyytta-sotilaallisesti-sitoutumattomien-maiden-liikkeeseen/

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/haluaako-ranska-pitkalla-tahtaimella-lakkauttaa-naton/

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu