Espanja perustaa rekisterin korona-rokotteesta kieltäytyjistä

Nyt on tarjolla ns. bensaa liekkeihin kaikille tahoille, jotka syystä tai toisesta ovat kriittisiä korona-rokotteelle, tai koko yhteiskunnalle yleisesti ottaen. Nappisyöttö suoraan lapaan salaliitto-teoreetikoille ja poliittiseen järjestelmään epäluuloisesti suhtautuville.

Espanja aikoo perustaa rekisterin, johon kirjataan kaikki jotka kieltäytyvät korona-rokotteesta. Alkuvaiheessa jopa puolet espanjalaisista arveli mahdollisesti kieltäytyvänsä rokotteesta. Viimeisimpien kyselyidenkin mukaan useampi kuin joka neljäs aikoo kieltäytyä rokotteesta. Varsin iso tietokanta olisi kyseessä.

https://yle.fi/uutiset/3-11717123

Jää hieman epäselväksi, mitä muuta käyttöä tuolla rekisterillä olisi kuin sosiaalisesti painostaa väestöä ottamaan rokote, jotta eivät joudu siihen rekisteriin. Ja miksi rekisterin tiedot aiotaan jakaa myös muille EU-maille. Mihin muut valtiot sitä tietoa tarvitsevat? Muodostuuko tästä inspiroiva esimerkki, jota myös jotkut muut valtiot alkavat noudattaa?

Olipa Espanjan hallituksen tavoite ja motiivi mikä tahansa, tämä on huonoa suhdetoimintaa yhteiskuntaan ja korona-epidemiaan kriittisesti suhtautuvia kohtaan. Poliittiseen järjestelmään epäluuloisesti suhtautuville annetaan juuri niitä signaaleja, joiden takia he ovat alunperinkin epäluuloisia yhteiskuntaa kohtaan.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu