Espanjassa korona leviää ja tappaa vanhainkodeissa

Italia ja Espanja ”johtavat” koronan kuolleisuus-tilastoja varsin suvereenisti verrattuna muihin valtioihin, jos ei lasketa mukaan pieniä kääpiövaltioita.

Italiassa on tähän mennessä 136 kuollutta miljoonaa asukasta kohti, ja Espanjassa 89. Yksikään toinen maa ei yllä edes 40 kuolleeseen per miljoona asukasta (lukuun ottamatta 33,000 asukkaan kääpiö-valtiota San Marino).

Espanjassa kuolleista 4,145 henkilöstä noin kolmasosa on vanhainkotien asukkaita. Korona leviää Espanjan vanhainkodeissa suorastaan epidemiana, ja tappavana sellaisena.

https://cadenaser.com/ser/2020/03/26/sociedad/1585204942_349816.html

Suosittu Worldometers-sivusto listaa eläviä ja kuolleita kasvottomana tilastojen massana. Niitä lukuja tuijottaessa ei välttämättä tule yhtään viisaammaksi. Piru on yksityiskohdissa, ja yksityiskohdista olisi opittavaa, jos niitä olisi tiedossa tarkemmin.

Korona on hankala vastustaja, joka rankaisee yhteiskunnan tekemistä virheistä ankarasti. Kuten esimerkiksi siitä, että taudin kantajia pääsee vanhainkoteihin. Vanhuksia hoitava henkilöstö pitäisi eristää potentiaalisista taudin aiheuttajista yhtä suurella huolellisuudella kuin vanhuksetkin, ja riskiryhmien kanssa työskenteleviä pitäisi testata jatkuvasti, mieluummin turhaan ja liikaa kuin liian vähän. Sairaaloiden koko henkilökunta pitäisi testata jopa päivittäin.

Nämä ovat niitä pieniä yksityiskohtia, joilla tehdään suuria tuloksia.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu