EU määrää autoihin uusia pakollisia varusteita 2021, mutta missä aurinkolasit?

Joukkue-urheilussa tunnetaan käsite ”maailman aliarvostetuin pelaaja”. Kyseessä on yleensä joku hiljainen työmyyrä, joka pelastaa joukkueen pulasta keskikentällä tai puolustuksessa, siten että siitä ei muodostu suuria otsikoita lehtien sivuille. Otsikoissa paistattelevat ihan muut pelaajat.

Autoilussa maailman aliarvostetuin turvavaruste on aurinkolasit. Hiljainen työmyyrä, joka pelastaa autoilijan pulasta kun sade on kastellut tien ja aurinko on matalalla suoraan edessä. Mihinkään ei voi katsoa, mitään ei näe eteenpäin ilman aurinkolaseja.

On hämmästyttävää, että näin tärkeä turvavaruste pysyy niin tehokkaasti poissa julkisuuden valokeilasta, kun suuret ja viisaat pohtivat autoilun turvallisuutta. Euroopan Unioni on päätöksensä tehnyt, mitä turvavarusteita tulee pakolliseksi kaikkiin autoihin ensi vuodesta alkaen. Aurinkolasit eivät ole päässeet listalle.

https://www.apu.fi/artikkelit/eulta-pitka-lista-uusien-autojen-pakollisia-turvavarusteita-alkolukko-nopeudenrajoitin

Turvavyön käyttö on lakisääteisesti pakollista autossa. Kansa noudattaa määräystä 85 prosentin tarkkuudella auton etupenkillä. Turvavyö on kuitenkin vasta toissijainen keino säästää ihmishenkiä, varuste joka suojaa kun onnettomuus tapahtuu. Ensisijainen keino olisi onnettomuuksien ehkäiseminen jo ennen kuin  ne tapahtuvat. Sen pitäisi olla lainsäätäjän ensisijainen kiinnostuksen kohde. Aurinkolasit kuuluvat siihen kategoriaan. Maailman aliarvostetuimpien turvavarusteiden joukkoon.

https://aamuset.fi/artikkeli/4842289/Yksi+viidesta+autoilijasta+kohtaa+talviauringon+ilman+aurinkolaseja

 

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu