EU:n ehdottama lapsiperhe-köyhyyden torjuminen ei innosta Suomea

Euroopan Unioni haluaisi täsmätoimia lapsiperheiden köyhyyden vähentämiseksi. Suomea tuo projekti ei innosta kovin paljon, koska köyhille on jo olemassa erityistä tukea, kuten toimeentulo-tuki.

https://yle.fi/uutiset/3-11817429

Tykkään siitä ajatuksesta, että lasten köyhyyttä vähennettäisiin. Lapsiperheen köyhyys on eri asia kuin lapsen köyhyys. Lapsi voi olla köyhä, vaikka hänen perheellään olisi rahaa ihan kohtuullisesti. Jos ne rahat eivät mene lapsen tarpeisiin eikä harrastuksiin, vaan aikuisten tarpeisiin. Kuten vaikka viinaan.

Lapsiin kohdistuva sosiaaliturva voitaisiin ohjata jotenkin korvamerkitysti nimenomaan lapsen tarpeiden maksamiseen. Siten että aikuisten tarpeiden maksaminen niillä rahoilla olisi mahdotonta.

Mitä se voisi olla käytännössä? Lapsilisä voisi mennä lakisääteisesti lapsen omalle henkilökohtaiselle tilille. Vaikka 50 % lapsilisästä 10-vuotiaasta alkaen, ja koko lapsilisä 13-vuotiaasta alkaen. Viikkorahoiksi. Siitä tulisi noin 12 EUR viikossa 10-vuotiaana, ja 24 EUR viikossa 13-vuotiaana. Se tasavertaistaisi monien lasten elämää jo kummasti. Olisi varaa johonkin omaan joskus, riippumatta omien vanhempien rahatilanteesta.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu