EU:n pitää poistaa kurdien PKK terroristien listalta

Turkin kapellimestari Erdogan on tällä viikolla yrittänyt kiristää muita NATO-maita lisäämään Syyrian kurdien aseellinen järjestö YPG terroristi-järjestöjen mustalle listalle.

Siis terroristien mustalle listalle se sama kurdiarmeija, joka juuri uhrasi 10,000 sotilastaan taistelussa ISISiä vastaan, sillä välin kun muu maailma pyöritteli peukaloitaan, ja oli erittäin kiitollinen siitä että suorastaan globaali terroristinen riesa ISIS saatiin kukistettua. Jonka jälkeen USA teki kuuluisan takinkääntönsä ja häipyi vähin äänin, ja antoi Turkille vapaat kädet hyökätä kurdien kimppuun.

NATOn ”yhtenäisyyden” nykyistä tilaa kuvaa hyvin se, millä keinolla Turkki yritti kiristää muita NATO-maita taipumaan tähän hävyttömään ja moraalittomaan vaatimukseensa: vastustamalla NATOn joukkojen lisäämistä itäisessä Euroopassa.

Luitte oikein. NATO-maa vastusti NATOn puolustuksen kehittämistä vahvemmaksi.

https://yle.fi/uutiset/3-11104042

Euroopan Unionin pitäisi tehdä juuri päin vastoin kuin Erdogan hävyttömyydessään vaatii, ja poistaa se toinen kuuluisampi kurdien järjestö PKK terroristien listalta. Sen pitäminen terroristien listalla on nimittäin laitonta Euroopan Unionissa. Mutta politiikka on tarua ihmeellisempää, ja lait ovat poliitikoille vain hidasteita, ei varsinaisesti esteitä.

EU:n poliitikot lisäsivät PKK:n terroristien listalle jo vuonna 2002, mutta vuonna 2008 EU:n yleinen tuomioistuin totesi päätöksen laittomaksi, koska sille ei oltu esitetty riittäviä perusteita. Mitä teki Bryssel siinä tilanteessa? Käveli tuomioistuimen ylitse, ja totesi että no PKK pysyy terroristien listalla siitä huolimatta, vaikka se onkin laitonta EU:n tuomioistuimen mielestä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Kurdistan_Workers%27_Party#Designation_as_a_terrorist_group

Aika vekkuleita nuo EU:n poliitikot. Maallikko saattaa hieman ihmetellä, että missä on vallan pyhä kolmijako ja oikeusvaltion periaate? Oikeusvaltion periaatteesta on puhuttukin paljon EU:ssa tämän vuoden aikana. Olisi kannattanut puhua enemmänkin, varsinkin Brysselissä, jossa tällaista lain kiertämistä harrastetaan.

Euroopan Unionin pitäisi poistaa PKK terroristijärjestöjen listalta, koska se on laitonta Euroopan Unionin tuomioistuimen päätöksen mukaan. Ja koska se on yhdenmukaista muiden vastaavien konfliktien kanssa: IRA Pohjois-Irlannissa ja aikoinaan PLO Palestiinassa. Siirtyminen aseellisesta taistelusta poliittiseen neuvotteluun on välttämätön askel rauhan prosessissa.

Onko järkeviä syitä sille että PKK pitäisi säilyttää EU:n terroristi-järjestöjen mustalla listalla? Turkin itsekkäiden intressien hännystely ei kai ole riittävän hyvä syy. Kurdeilla on öljyä, ja Turkki haluaa pitää sen itsellään. Kuten myös Irak ja Syyria, omilla kurdialueillaan.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/usa-on-pettanyt-kurdit-8-kertaa-viimeisten-100-vuoden-aikana/

Viimeisten 100 vuoden aikana USA on pettänyt kurdit 8 kertaa. Mikä vimma USA:ta vetää toimimaan siten, kerta toisensa jälkeen, niin että loppua ei näy? On siihen lopulta ihan järkevä selityskin. Kurdien poliittinen liikehdintä on perinteisesti ollut äärivasemmistolaista, ja viimeisten 100 vuoden aikana USA:lla on ollut tapana vetää kölin alta jokainen äärivasemmistolainen hallinto jonka se on saanut kynsiinsä.

Nyt tiedätte sitten tämänkin, jos tuo näkökulma on jäänyt huomaamatta.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu