EU:n uusi juustohöylä: 15% rakennuksista täytyy remontoida energia-tehokkaammaksi

Elvytyspaketin kautta EU kaataa satoja miljardeja rahaa yksityisille yrityksille ”vihreän siirtymän” nimissä. Kustannukset maksaa kansa, verotuksen kautta. Mutta joidenkin mielestä tämä ei näköjään käy vielä tarpeeksi kalliiksi tavallisille kansalaisille, joten nyt Euroopan Komissio puuhailee direktiiviä, joka velvoittaisi kaikki jäsenmaat remontoimaan 15% rakennuksistaan energia-tehokkaammaksi. Vähiten energia-tehokkaat nimittäin. Kustannukset maksaisi tietysti jokaisen rakennuksen omistaja itse.

https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/4430436

Tässä on mm. sellainen epäkohta, että kyse on yksityisessä omistuksessa olevasta omaisuudesta, jonka arvoon tehdään viranomaisten päätöksellä merkittävä heikennys kertaheitolla. Nimittäin tuo velvoite remontointiin, joka maksaa mahdollisesti paljonkin. Silti oletetaan, että kustannukset maksaa kiinteistön omistaja omista rahoistaan. Tämä ei ole normaalia varainhallinnan näkökulmasta, että valtio aiheuttaa melko suuria muutoksia joidenkin ihmisten omistuksen arvoon tuosta vain, ja vähät välittäen ihmisten omaisuuden arvosta.

Suomen kansallisen itsenäisyyden kannalta katsoen tämä projekti on taas muistutus siitä, että ylikansallinen taho pystyy määräilemään täysin mielivaltaisia lakeja suomalaisille, jos se sattuu huvittamaan heitä.

Mutta mitä noin muutoin pitäisi ajatella tällaisesta juustohöylästä, että 15% rakennuskannasta koko Euroopan alueella täytyy remontoida energia-tehokkaammaksi? Rakentaminen on Suomessa jo valmiiksi kallista, koska täällä joudutaan varautumaan kylmiin talviin. Rakennuksemme ovat jo valmiiksi energia-tehokkaampia kuin Ruotsin eteläpuolisen Euroopan rakennukset. Toki sitä energiaa sitten myös kuluu, kylmän talven takia. Mutta kuluisi vielä paljon enemmän, jos rakennuskantamme olisi samanlaista kuin Ruotsin eteläpuolisessa Euroopassa.

Tässä lyödään lyötyä, vaaditaan jo valmiiksi Euroopan energia-tehokkaimman (ja siksi rakennuskustannuksiltaan kalleimman) rakennuskannan remontoimista vieläkin energia-tehokkaammaksi. Jälleen herää kysymys, miksi se on Suomi joka maksaa nettomaksua muualle Eurooppaan? Tällaisissa projekteissa se on ehdottomasti Suomi, jonka kuuluisi olla nettosaajana EU:n rahoituksessa. Tuki korkeiden rakennuskustannusten kompensoimiseksi. Maksaja: EU. Saaja: Suomi.

+8
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu