Euroopan maat vaativat sittenkin talouskuria vastineeksi tukipaketille

Nyt ei ole kyse 750 miljardin euron kokoisesta EU:n elvytys-paketista. Sitä kyllä jaetaan leväperäisesti taloutensa hoitaneille ja kroonisesti ylivelkaantuneille Välimeren maille, vaatimatta näitä tekemään mitään rakenteellisia uudistuksia talouteensa.

Vanha kunnon talouskurin vaatiminen vastineeksi tukipaketista on kuitenkin voimissaan vielä jossain päin maailmaa. Nimittäin Libanonia vaaditaan tekemään raskaita rakenteellisia uudistuksia talouteensa, ennen kuin länsimaiset valtiot suostuvat myöntämään sille taloudellista tukea.

Sitä vaadittiin jo ennen surullisen kuuluisaa Beirutin räjähdystä, ja vaaditaan vielä räjähdyksen jälkeenkin. Korona-epidemia pehmensi EU:n kirstunvartijoiden sydämet, mutta Beirutin räjähdys ei pehmentänyt kenenkään sydäntä. Uudistukset pöytään ja heti, tai rahaa ei tipu penniäkään.

Oi niitä aikoja, kun Suomen viesti rahaa pyytäville Välimeren maille oli tällainen. Vaikka huonosti siinä onnistui käymään silti.

https://www.aljazeera.com/economy/2020/5/12/lebanon-faces-painful-reforms-to-unlock-foreign-aid

https://www.arabnews.com/node/1725726/middle-east

https://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2020/12/02/France-s-Macron-No-aid-given-to-Lebanon-without-a-government-capable-of-reform

 

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu