Euroopan Unionin sekava viherpesu

Euroopan Unionin ilmasto-tavoitteet etenevät. Päätöksiä erilaisten energiamuotojen taloudellisesta kohtelusta on luvassa jo lähiviikkoina.

https://yle.fi/uutiset/3-11850833

Tieteen ja edistyksen riemuvoitto? Ei ehkä sittenkään. Pikemminkin poliittinen komedia ja farssi.

Ydinvoimalla tuotettua sähköä käyttäville yrityksille aiotaan lyödä musta leima kylkeen. Vaikka ydinvoima säästää ilmastoa.

Maakaasulla tuotettua sähköä käyttäville yrityksille aiotaan laittaa vihreä kunniamerkki kylkeen. Vaikka maakaasu on fossiilinen polttoaine, ja kuormittaa ilmastoa.

Hetkinen, miksi näin? Koska maakaasu kuormittaa ilmastoa vähemmän kuin kivihiili. Yrityksille annetaan säälipisteitä, jos ne käyttävät energiaa joka saastuttaa vähemmän kuin eniten saastuttava vaihtoehto.

Hyvä, no sitten varmaankin ydinvoimalle myös? Ei, kun niitä säälipisteitä ajateltiin antaa vain maakaasulle.

No jos tiede niin kerran sanoo. Mutta kun ei sano. Tieteellä ei ole mitään tekemistä nyt tekeillä olevan EU:n ilmastopolitiikan kanssa, vaan kyse on ihan perinteisestä poliittisten ja taloudellisten etujen ajamisesta huutoäänestyksellä.

Maakaasua koskeva erityiskohtelu ei ole peräisin ilmasto-tieteilijöiden uusimmista väitöskirjoista, vaan Itä-Euroopan (eli EU:n korruptoituneimpien jäsenmaiden) aggressiivisesta poliittisesta lobbauksesta Brysselissä. Ilmaston pelastaminen jää toissijaiseksi päämääräksi Itä-Euroopan politiikassa nykyään yhtä hyvin kuin Neuvostoliiton suuruuden aikanakin. Heidän vaikutusvaltansa kautta samoin tulee käymään myös Brysselissä.

Luvassa on Euroopan Unionin virallinen eko-luokitus, jolla ei ole mitään tekemistä eko-tieteen kanssa. Poliittisesti sovittu ”eko-totuus”. Elämme todellakin totuuden jälkeistä aikaa, onhan vuosi 1984 ohitettu jo kauan sitten.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu