Hallituksella ei ole rintaa pakottaa vuokran alennuksia, seurauksena kaaos ja eriarvoisuus

Meinasin kirjoittaa että hallituksella ei ole munaa toimia ryhdikkäästi koronan aiheuttaman talouskriisin hoidossa, mutta se olisi väärään suuntaan sukupuolittunut ilmaus. Joten sanotaan nyt sitten, että hallituksella ei ole rintaa säätää poikkeuslakia hätätilan nojalla, jolla määrätään poikkeuksetta kaikki tahot myöntämään alennusta vuokrasta tahoille, joiden vuokranmaksukyky on alentunut korona-kriisin takia.

Niinpä seurauksena on vapaaehtoiseen hyväntekeväisyyteen perustuva malli, jossa muutamat harvat tahot myöntävät alennusta yrittäjien vuokriin, mutta suurin osa tahoista perii koko ajan täyttä vuokraa. Kyseessä on räikeä ja täysin satunnainen eriarvoisuus, kansalaisia ja yrittäjiä ei todellakaan kohdella tasavertaisesti tällä hetkellä.

https://yle.fi/uutiset/3-11288201

Tarttis tehrä jotain. Sellaisia kansanedustajia löytyy kyllä, jotka ovat jo pidemmän aikaa vaatineet hallitusta määräämään vuokriin alennusta, mutta ilmeisesti näitä kansanedustajia ei ole tarpeeksi montaa, jotta heillä olisi valtuudet päättää asiasta.

Koronan lomauttamien työntekijöiden vuokran alennusten puolesta puhujia ei tosin näy juuri missään. Yrittäjien puolesta puhujat ovat aktivoituneet näkyvästi, ja ovat saaneet jonkun verran vapaaehtoisia tuloksia aikaankin. Lomautettujen työntekijöiden kodin vuokran alentamisesta ei tunnu puhuvan juuri kukaan, vaikka taloudellinen kriisi on läsnä kodeissa yhtä hyvin kuin työpaikoillakin.

Onko vasemmiston puolueilla sormet liian syvällä asuntojen ja toimitilojen vuokraus-bisneksessä?

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu