Hallituksen lääke koronaan: anniskelu loppuu klo 21, koska… öh niin?

Ei ole helppoa ollut Suomen hallituksen taistelu korona-epidemiaa vastaan. Rajoja suljetaan ja ihmisiä sakotetaan, ja sitten huomataan että ei saanutkaan sulkea eikä sakottaa. Kunhan pöly vähän laskeutuu, on syytä tarkistaa Suomen lainsäädäntö (ja tarvittaessa vaikka perustuslaki) siihen kuntoon, että jos ihan oikeasti tulee tarvetta suojella väestöä vaaralliselta epidemialta sulkemalla valtion rajoja, ne rajat saadaan kiinni niin laillisesti ja ihan oikeasti, että siitä ei pääse läpi edes Martin Scheinin.

Aivan uskomattomia farsseja sisältävä Suomen korona-saaga on saamassa seuraavan jatko-osan, kun hallitus aikoo sallia ravintoloiden avata jälleen ovensa asiakkaille. Siinä yhteydessä aiotaan rajoittaa alkoholin anniskelua siten, että anniskelu päättyisi mahdollisesti jo kello 21.

https://yle.fi/uutiset/3-11347601

https://yle.fi/uutiset/3-11336343

Toivottavasti Suomen korona-strategia perustuu tieteeseen ja tosiasioihin. Haluaisin kuulla ne perustelut, mihin tieteelliseen havaintoon perustuu se uskomus, että ravintoloiden sulkeminen klo 22 tai alkoholin anniskelun lopettaminen klo 21 ehkäisee korona-viruksen leviämistä.

Onko korona-viruksen havaittu olevan yöaktiivinen eliö, joka nukkuu päivisin klo 21 asti, ja tarttuu ihmisestä toiseen erityisesti öisin?

Vai heräävätkö hyttyset iltaisin klo 21 jälkeen pistämään ravintolan asiakkaita ja levittämään koronaa näiden välillä? Hyttysten osuudesta koronan leviämiseen emme ole vielä kuulleetkaan mitään. Ja klo 21 päättyvän anniskelun antamasta suojasta sille.

Tai meneekö logiikka niin, että illalla klo 21 jälkeen humalassa ravintolassa notkuvat ihmiset saattavat lähteä jatkoille toistensa kotiin, ja tartuttaa siellä koronan toisiinsa makuuhuoneen puolella?

Tuskin maltan odottaa tieteellistä perustelua näille suunnitteilla oleville ravintoloiden aukioloaikojen ja alkoholin anniskelun rajoituksille.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu