Hallituksen palkkatasa-arvon hanke kariutui, odotetusti

Hallituksen samapalkkaisuus-ohjelma on lakkautettu. Tämä tarkoittaa sitä, että nykyinen hallitus ei tule kovin konkreettisesti ja suurieleisesti edistämään miesten ja naisten välistä palkkatasa-arvoa.

https://yle.fi/uutiset/3-11211706

Kansainvälisen median parrasvaloissa loistanut naisten viisikko ei sitten lopulta kyennytkään ihmeisiin. Siinä nimittäin vaadittaisiin maailman kahdeksas ihme, jos suomalainen AY-väki suostuisi siihen että ihmisiä kohdellaan tasavertaisesti palkkauksessa tai työehdoissa. Saavutetuista eduista ei neuvotella, ja saavutetusta eriarvoisuudesta ei luovuta.

Kovin keinotekoista se olisikin ajaa palkkauksen tasavertaisuutta pelkästään mies vs. nainen näkökulman kautta. Ihmiset ovat ennen kaikkea ihmisiä, eivät miehiä tai naisia. Mutta ihmisten tasavertaisuus myy politiikassa vieläkin huonommin kuin miesten ja naisten välinen tasa-arvo. Sen takia miesten ja naisten välisten palkkatilastojen vertailu tulee jatkossakin olemaan se tärkein keppihevonen, jonka avulla feministiset poliitikot pyrkivät perustelemaan tarvetta poliittiselle ohjaukselle markkinavoimien myllertämien palkkataulukoiden tasapainottamiseksi. Kun ei parempaankaan pystytä.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu