Hallituksen trans-sekoilu on eliitin ideologinen irtiotto tavallisen kansan arjesta

Eilen ja toissapäivänä kävin sivistävän keskustelun LGBT-väen kanssa (heidän bloginsa kommenteissa) aiheesta trans-lakiin tulossa olevat muutokset. Sellaiset kuten henkilön oikeus määritellä itse oma sukupuolensa, ilman velvoitetta mihinkään hoitoihin, joilla sukupuolen fyysistä todellisuutta muokattaisiin mitenkään. (Tällä hetkellä sellaiset hoidot ovat edellytys juridisen sukupuolen vaihtamiseksi Suomessa.) Saatuani sivistystä aiheen parhailta tietäjiltä, jaan sitä sivistystä tässä nyt muillekin.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/anukatariina/keskusta-jarkevan-translakiuudistuksen-jarruna/

Aloitetaan ihan perus asioista. Transseksuaalisuutta ei ole olemassakaan. (Tai jos on, niin se on sitten todella marginaalinen ilmiö.) Oikea termi on transsukupuolinen. Tässä on kieliopillista logiikkaa, jota me sivistymättömät emme tiedä, ennen kuin se meille kerrotaan. Siksi kerron sen nyt tässä.

Kun sanassa on pääte -seksuaalinen, silloin termillä pyritään kuvailemaan, millaiseen kohteeseen henkilön seksuaalinen halu kohdistuu. Homoseksuaalia kiinnostaa hänen oma sukupuolensa, heteroseksuaalia kiinnostaa vastakkainen sukupuoli, biseksuaalia molemmat sukupuolet, aseksuaalia ei kiinnosta mikään, ja panseksuaalia kiinnostaa kaikki.

Fyysistä sukupuoltaan vaihtanut henkilö (tai sellaisesta haaveileva) saattaa olla kiinnostunut naisista, miehistä, molemmista, tai ei kummastakaan. Transeus on sukupuoli-identiteetti, ei varsinaisesti seksuaalisen halun kohteen määritelmä. Siksi se oikeaoppinen termi on transsukupuolinen, ei transseksuaali. Niin laajasti ja globaalisti popularisoitu kuin tämä jälkimmäinen termi onkin.

Tämän asian opin eilen. Mutta opin muutakin alan hifistelijöiden terminologiasta. Sain kuulla, että transu on loukkaava termi, jota ei tule käyttää. Minulla kesti hetken aikaa nielaista tämä väite, koska kansa käyttää kieltä joustavasti ja lyhentäen, eikä jonkun pitkän sanan lyhentäminen yleensä muuta sanan merkitystä mihinkään. Se vain tekee kirjoittamisesta ja puhumisesta nopeampaa ja helpompaa:

  • Max = Maximilian
  • Pat = Patricia
  • Liz = Elizabeth
  • hetero = heteroseksuaali
  • homo = homoseksuaali
  • bi = biseksuaali
  • trans = transsukupuolinen

Se transu oli siis loukkaava sana, jota ei pidä käyttää. Hetken pureskeltuani asiaa ratkaisin ongelman yllä esitetyllä tavalla, ottamalla käyttöön lyhenteen trans. Ei siis transu. Tämän on syytä kelvata paremmallekin väelle, koska se menisi jo vähän teennäisen nipottamisen puolelle, jos maailmassa on tasan yksi jättimäisen pitkä sana, jonka lausuminen tai kirjoittaminen nopeana ja helppona lyhenteenä on kiellettyä.

(Valokuva: Unsplash.com, vapaasti käytettävissä ilman lähdeviitettä.)

Yllä olevassa kuvassa on esitetty käytännön ratkaisu transeuden ongelmaan, mitä tulee julkisiin suihkutiloihin esim. uimahalleissa. Yksityinen yhden hengen wc-suihku, joka vie tilaa suurinpiirtein inva-vessan verran. Tämä ratkaisu on paras mitä tulette koskaan kuulemaan tästä aiheesta, mutta se ei ole LGBT-väen lobbaama ratkaisu. Heidän ratkaisunsa on, että kun henkilö on vaihtanut juridista sukupuolta, sen jälkeen hänellä tulee olla täydet lailliset valtuudet viettää uuden juridisen sukupuolensa mukaista elämää. Tähän sisältyy myös oikeus käyttää uuden valitun sukupuolen suihkutiloja.

Tässä on sellainen ongelma, että kyseisen sukupuolen edustajat, erityisesti naiset, eivät välttämättä koe oloaan mukavaksi, jos fyysisesti vastakkaisen sukupuolen ominaisuudet omaava henkilö saapuu yhteisiin suihkutiloihin. Oulussa uimahallin naisten osastolle mennyt mamu aiheutti kohun, jota puitiin lehtien otsikoissa pitkään.

Joskus vuoden 2005 tienoilla ei syntynyt media-kohua, kun yövyin Helsingin Stadionin hostellissa, ja kävin vessassa vääntämässä torttua. Siinä istuessani joku arabi tunki päänsä wc-koppini seinämän alta, katsoakseen mitä lukitusta wc-kopista löytyy. Hän ei ollut tyytyväinen näkemäänsä, ja pää katosi nopeasti sinne mistä se oli tullutkin. Siinä vaiheessa jo arvasin, mitä tapahtuu seuraavaksi. Kun pääsin pois vessasta, hostellin käytävällä tungeksi hätääntyneitä ihmisiä. Miehiä ja heidän vaimojaan tai tyttöystäviään sekä tyttäriään. Joku soitti poliisille, toinen soitti vartijoille. Se arabi oli löytänyt vihdoin etsimänsä, eli naisten vessan ja suihkutilat, ja käynyt siellä katselemassa maisemia.

Kyseessä oli psykologisesti mielenkiintoinen kahden arabin parivaljakko: kaksi lihaksikasta noin 25-vuotiasta itsevarmaa maailman omistajaa, joista toinen oli se kova jätkä, joka uskaltaa tehdä mitä vain, ja meni naisten suihkutiloihin katselemaan alastomia naisia. Se toinen melkein yhtä kova jätkä jäi käytävälle, eikä osallistunut parhaan kaverinsa rietasteluun, mutta muutoin osoitti varauksetonta ihailuaan sille, kuinka kova jätkä se toinen uskalsi olla.

Keskustellessani LGBT-alan asiantuntijoiden kanssa eilen toisessa blogissa, yritin lypsää heiltä vastausta kysymykseen, kuka on juridisesti oikeassa, jos vastaisuudessa sukupuolensa naiseksi merkkauttanut mies menee naisten suihkutiloihin. Jouduin lypsämään vastausta jonkin aikaa, mutta lopulta sain kuulla, että jos joku nainen pahastuu siitä että trans tulee samaan suihkutilaan, se on kyseisen naisen oma henkilökohtainen psykologinen ongelma.

Eliitin ideologinen irtiotto tavallisen kansan arjesta.

Transeus oikeuttaa jo tälläkin hetkellä käyttämään toisen sukupuolen julkisia suihkutiloja, näin olen saanut kuulla. Sitä ei kuitenkaan tapahdu kovin paljon, koska trans-hoitojen kädenjälki on mitä on, naisten suihkuun saapuva trans tietää kyllä että muut huomaavat mistä on kyse, eikä se ole sosiaalisesti houkutteleva tilanne. Ja koska trans-hoidot ovat tällä hetkellä pakollisia, jotta saa sen juridisen sukupuolensa vaihdettua.

Hallituksen parhaillaan työstämän lainsäädännön jälkeen tilanne muuttuisi siten, että sukupuolta voi vaihtaa pelkällä ilmoituksella. Harva sitä tekee jatkossakaan, mutta jos joku Sebastian von Perworssen näkee siinä mahdollisuuden toteuttaa seksuaalisia fantasioitaan, niin että ei tarvitse enää istua uimahallin katsomossa iso takki päällä katsomassa teinityttöjen kuviokelluntaa, vaan juridista sukupuolta vaihdettuaan pääsee ihan suihkutilojen puolellekin katselemaan niitä samoja tyttöjä, sitten von Perworssenilla on vihervasemmiston juridinen tuki selkänojana. Jos joku naispuolinen kokee von Perworssenin läsnäolon suihkutiloissa häiritsevänä, se on kyseisen naispuolisen oma henkilökohtainen psykologinen ongelma.

Asioihin on olemassa helppo ratkaisu, joka on esitetty yllä olevassa valokuvassa. Yhden hengen suihku-wc. Se toimii kuin junan vessa. Mutta kun intersektionaaliset feministit päästetään säätämään yhteiskunnan asioita, silloin yksinkertaisestakin asiasta saadaan vaikeaa ja monimutkaista.

Jotta von Perworssen voitaisiin juridisesti velvoittaa menemään sinne yhden hengen suihkutiloihin, lainsäädännön täytyisi ottaa kantaa ihmisen fyysiseen sukupuoleen. Ei pelkästään ihmisen sosiaaliseen sukupuoli-identiteettiin. Vihervasemmisto aikoo laittaa melkoisen sopan liedelle, jos lainsäädäntö tuntee vain yhden sukupuolen käsitteen: sen jonka saa itse valita vapaasti. Samaan aikaan ympärileikkaus olisi kuitenkin rangaistavaa vain tyttöjen osalta, mutta ei poikien osalta. Ja heteroseksuaalisissa raiskaus-tapauksissa syylliseksi epäilty on lähtökohtaisesti aina mies, jo pelkästään fyysisen sukupuolensa perusteella. Vaikka lainsäädäntö ei kohta edes tunnusta fyysisen sukupuolen olemassaoloa. Sitten vain tulkitaan ja oikaistaan tuomioistuimessa suoraksi ne mutkat, jotka vihervasemmisto virittää lainsäädäntöön.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu