Hallituksen uusi strategia: maailman paras maahanmuutto-kokemus

Keskustan kansanedustajan Juha Pylvään lois-kommenteista tuohtunut Li Andersson kertoo Twitterissä, että hallituksen uusi strategia on taata työperäisille maahanmuuttajille ”maailman paras maahanmuutto-kokemus”.

https://mobile.twitter.com/liandersson/status/1430827642584977408

https://www.verkkouutiset.fi/li-andersson-minua-havettaa-keskustan-ryhmajohtajan-puheet/

Tämä ei voi mennä pieleen. Tästä tulee maailman paras. Jos se on edes mahdollista, kun huomioidaan Suomen ilmasto-olosuhteet, palkkataso ja verotus vs. elinkustannukset, sekä outo kieli, jonka vaivalloisesta opiskelusta ei ole hyötyä muualla maailmassa. Se on kova temppu, jos näistä raaka-aineista leivotaan maailman paras maahanmuutto-kokemus.

Li Anderssonilla oli muutakin sanottavaa Tweetterissä tänään. Hänestä tuntuu, että ”ihmiset eivät ole ymmärtäneet, että hallitus tai valtio ei tuo ensimmäistäkään ulkomaalaista osaajaa tänne”. Tällä viikolla hallitus toi Suomeen satoja ulkomaalaisia, mutta uskon kyllä jos sitä korostetaan näin painokkaasti, että he eivät ole minkään erityisalan ”osaajia”. Entäs ne filippiiniläiset hoitajat? Kuka heidät tuo, jos ei valtio? Viime vuonna hallitus toi charter-lennoilla Ukrainasta Suomen maatalouteen elintärkeitä mansikan poiminnan osaajia.

Li valittelee moniosaisessa Twitter-pakinassaan (joka on tullut muotiin poliitikkojen keskuudessa, vastoin Twitterin toimintaideaa — miksi he eivät mene Facebookiin, jos heillä ei ole mitään lyhyttä sanottavaa?), että Suomessa on pitkään lietsottu ennakkoluuloja ja vihaa esimerkiksi muslimeja kohtaan.

Tiedän tunteen. Kun bloggasin toissapäivänä kysellen, miksi hallitus tuo Suomeen ihmisiä ”turvaan” Taliban-muslimeilta, vaikka nämä ovat julistaneet yleisen armahduksen kaikille vihollisilleen jo viikko sitten, myös Suomea palvelleille työntekijöille, moni kommentoija oli sitä mieltä, että niiden muslimien sanaan ei ole luottamista, murhaajia kaikki, jotka eivät muuksi muutu vaikka voissa paistaisi.

Tähän ennakkoluuloon yhtyi myös Suomen hallitus, ja Li Andersson muiden mukana, tuomalla satoja ihmisiä Suomeen vedoten heidän turvallisuuteensa, vaikka Taliban-muslimit olivat juuri myöntäneet heille täyden armahduksen. Ilmeisesti tämä on sitä parempaa ennakkoluuloa. Li Andersson voisi nyt vihdoin päättää, onko ennakkoluulo ja viha oikeutettua vai ei. Kun hänellä on aiheesta näin tuoreesti omakohtaista kokemusta.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu