Hallitus pyytää eduskunnalta lupaa tukea kotimaista energiasektoria 10 miljardilla: miksi Saksaa voitiin tukea yhtä paljon ilman lupaa?

Hallitus esittää eduskunnalle, että kotimaisen energiasektorin taloudelliseen ahdinkoon perustettaisiin 10 miljardin euron rahasto, josta voidaan myöntää lainaa sellaisille energia-alan yhtiöille, jotka ovat menossa kohti konkurss… tarkoitan, kohti vaikeita aikoja.

https://yle.fi/uutiset/3-12608418

Tavallisen kansan silmissä summa kuulostaa suurelta, mutta muutoin tämä menettely näyttää ihan tavalliselta. Tehdään esitys eduskunnalle, ja sitten eduskunta äänestää asiasta, suuntaan tai toiseen.

Sitä tavallinen kansa ei ymmärrä, miten yhtä suuria rahasummia voitiin jakaa Saksaan Uniperille, ilman samanlaista eduskunnan käsittelyä, jossa eduskunta äänestäisi juu tai jaa, tyhjiä tai poissa. Joten selittäkää tämä nyt vielä kerran tavalliselle kansalle, eli myös minulle:

Miksi hallitus katsoo tarpeelliseksi pyytää eduskunnalta lupaa tukea kotimaista energiateollisuutta 10 miljardilla eurolla, mutta Saksassa toimivaa Uniperia voitiin tukea suunnilleen yhtä suurella summalla tuosta vain, parin sähköpostin perusteella, ja pääministerin bilettäessä ikätasonsa mukaisella tavalla? Miksi protokolla on niin erilainen näissä kahdessa tapauksessa?

+7
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu