Helsingin Vihreät, ottakaa vaaliteemaksi pääkaupunki-asemasta luopuminen

Joskus täytyy pysähtyä hetkeksi, ja muistaa mistä olet tullut, ja miksi olet täällä. Liityin Puheenvuoroon 6.5.2019, lobatakseni kansalais-aloitetta Suomen pääkaupungin siirtämiseksi Jyväskylän kohdalle. Paljon muutakin on tullut jaariteltua täällä sen jälkeen, mutta palataanpa perusasioiden äärelle hetkeksi.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/275566-aluepolitiikka-kerralla-kuntoon-paakaupunki-keskelle-valtiota-jyvaskylaan/

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/275748-vaeston-keskipiste-liikkuu-etelaan-viela-30-km-lisaa-koska-who-cares/

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/280062-indonesian-malliin-uusi-paakaupunki-keskelle-valtiota/

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/paakaupungin-siirto-jyvaskylaan-kerasi-613-kannatusta/

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/kankaanniemi-aanestytti-eduskuntaa-jyvaskyla-paakaupungiksi/

Minulla on sosiaalisessa mediassa muutamia poliittisesti aktiivisia kavereita. Muutama julki-persu, jokunen piilo-kokoomukselainen, ja pari vihertävääkin. Kuten esimerkiksi Intian Vihreän Puolueen puheenjohtaja, melkoinen Franciscus Assisilainen, joka saarnaa että korkea elintaso ja materiaalinen vaurastuminen kuormittaa luontoa. Se seikka saattaa joskus unohtua Eiran ja Punavuoren vihreiltä, kun ostetaan kolmen vuoden välein uusi iPhone, iPad, MacBook ja Tesla.

Näiden vähän vihreämpien Facebook-kavereiden uutisvirtaa seuratessa en ole voinut välttyä huomaamasta, että Helsingin seudulla on kaikenlaisia puunhalaajia, jotka protestoivat milloin minkäkin puistikon tai metsän hakkaamista matalaksi asuinrakennusten tieltä. Jengi tuntuu olevan aika tosissaan asiansa kanssa. Ja jonkun verran ahdistunuttakin tunnelmaa on havaittavissa niissä piireissä. Helsinki kun aikoo kasvaa, ja vielä paljon. Siinä menee vielä monta metsää nurin, ennen kuin Helsingissä asuu ”tarpeeksi paljon” ihmisiä.

Minulla on ilmainen vinkki Helsingin seudun Vihreille, vaaliteemaksi kuntavaaleihin. Lobatkaa että Helsinki luopuisi pääkaupungin asemasta. Muuten tuo jatkuvasti kasvava ja viimeistä nurkkaa myöten täyteen rakennettava kaupunki ei ole kohta enää kovin vihreä.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu