Helsinki perui ikärajalla K18 esitettävän Drag Kids -elokuvan, joka herätti kohun koska esiintyjät noin 10-vuotiaita

Yksi eniten keskustelua herättävistä aiheista tällä hetkellä oikeistolaisessa sosiaalisessa mediassa (mutta ei juurikaan vasemmistolaisessa) on Helsingissä huomenna esitettävä Drag Kids -elokuva, joka on dokumentti mm. 9- ja 11-vuotiaista drag-esiintyjistä, jotka pukeutuvat vastakkaisen sukupuolen vaatteisiin eroottisella vivahteella, ja esiintyvät aikuiselle yleisölle.

https://www.myhelsinki.fi/fi/n%C3%A4e-ja-koe/tapahtumat/drag-kids-18-%E2%80%93-kulttuurikaappi-festarit

Kansalaisia ihmetyttää, miten sellainen yhdistelmä voi olla laillinen Suomessa, että elokuvan ikäraja on K18, ilmeisesti eroottisen sisällön takia, mutta erotiikan objektit ovat vain 9- tai 11-vuotiaita. Eikö materiaali ole silloin laitonta, jos erotiikan objekteina on niin nuoria lapsia? En löytänyt netistä tietoa, mikä on tämän elokuvan virallinen ikäraja Suomessa, ja millä perusteella. Amazonin videopalvelu käyttää tälle elokuvalle ikärajaa 16, mutta sieltäkään en löytänyt perustelua luokitukselle.

https://www.amazon.com/Drag-Kids-Queen-Lactatia/dp/B081S4VPFT

Tämä elokuva löytyy kokonaisuudessaan YouTubesta, joten jos joku haluaa sen katsoa, sieltä se löytyy ilmaiseksi. Minä selasin sitä nopeasti läpi sen verran, että pääsin käsitykseen, että kyseessä on suurimmaksi osaksi melko tylsä dokumentti, joka sisältää paljon haastatteluita ja tavallista arkielämää, mutta myös otoksia tilanteista, joissa nämä nuoret lapset esiintyvät drag-show’ssa tuhansien aikuisten ihmisten yleisölle. Miksi nämä lapset tekevät niin, mitä tuo kokemus antaa heille, ja mitä tällainen viihde antaa aikuiselle yleisölle, se ei käynyt minulle selväksi.

Suoran linkin antaminen YouTube-videoon voisi olla Puheenvuoron käyttösääntöjen harmaalla alueella, joten annan vain sellaisen Google-vinkin, että ”drag kids full documentary youtube”.

Tuoreimman tiedon mukaan Helsingin kaupunki on nyt perunut tuon tapahtuman järjestämisen, asiasta nousseen kohun takia. Minun havaintojeni mukaan vain poliittisessa oikeistossa on paheksuttu Drag Kids -elokuvan esitystä, mutta vasemmistossa asiaan ei ole otettu juurikaan kantaa.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009518925.html?share=957685f5a6229fd4ac4b717826930e1f

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu