Helsinki Guinnessin kirjaan: Maailman EPÄtasa-arvoisin koulu

Helsingin kaupunki tarjoaa niin herkullista syöttöä suoraan lapaan, että nyt on pakko laukoa vastapalloon. Vaikka tämä aiheuttaakin sen että edellinen blogini putoaa pois listoilta, eikä juuri kukaan löydä sitä. Linkki edelliseen blogiini on tämän tekstin lopussa.

Eilen apulaisoikeusasiamies Pasi Pölönen ohjeisti kouluja koko valtion alueella, että tasavertaisuus on tärkein prioriteetti koulumaailmassa. Luokan tekemät retket eivät saa maksaa mitään, koska kaikilla ei ole varaa siihen.

Vielä saman vuorokauden aikana nousi julkisuuteen tieto, että Helsingin kaupungin järjestämä kilpailutus aiheuttaa jopa 10-kertaiset hintaerot koulukuvausten tai päiväkoti-kuvausten hintoihin eri alueilla. Ja päinvastoin kuin voisi olettaa: varakkaimmilla alueilla hinnat ovat edullisimmat, ja köyhien alueiden perheiden taskuista nyhdetään jopa 10-kertaista hintaa verrattuna Helsingin kantakaupungin varakkaimpiin alueisiin.

Helsingin koulujen ja päiväkotien toiminnasta vastaava toimialajohtaja Liisa Pohjolainen kiirehti lausumaan medialle, että tässä ei ole sen suurempaa ongelmaa, koska pääasia on että hinnat laskivat joillakin alueilla. Varakkaimmilla alueilla. Joten miksi se on pääasia, että hinnat laskivat varakkaimmilla alueilla? Heillä on varaa koulukuviin joka tapauksessa.

https://yle.fi/uutiset/3-11035637

Tässä on nyt väitetty olevan kaksi pääasiaa: Pasi Pölösen mukaan pääasia koulumaailmassa on tasavertaisuus, kun taas Liisa Pohjalaisen mukaan pääasia on että hinnat ovat halvat edes joillakin alueilla. Varakkaimmilla alueilla. Siinähän on kaksi pääasiaa, joten molemmat eivät voi olla tärkein pääasia samaan aikaan. Pölönen ja Pohjalainen, ottakaa matsi median edessä. Toivon että Pölönen voittaa.

Helsingin kaupunki on hyvää vauhtia matkalla Guinnessin ennätysten kirjaan. Kyllä, niin täydellisesti pieleen kilpailutus meni, että lopputulos on todennäköisesti maailmanennätys. Maailman epätasa-arvoisimmat hinnat julkisten koulujen ja päiväkotien koulukuvauksissa yhden kunnan alueella.

Kyseessä ei ole vain harmiton pikku moka, vaan maailmanluokan emämunaus, johon on tarvittu suomalaista sisua, periksiantamatonta hölmöyttä, ja poikkeuksellista lahjattomuutta. Suomalainen koulujärjestelmä on ollut nousemassa globaaliksi brändiksi, jota viedään maailmalle henkselit paukkuen. Helsinki, älkää mokatko suomalaisen koulujärjestelmän mainetta.

Tasa-arvovaltuutetun pitäisi julistaa Helsingin kaupungin kilpailutuksen tulokset yhdenvertaisuus-lakien vastaiseksi, ja mitätöidä kaikki sopimukset välittömästi. Vaikka EU:n tuomioistuinten kautta, jos Suomesta ei löydy keneltäkään selkärankaa sanoa Liisa Pohjalaiselle ja hänen seitsemälle veljekselleen, että kiitti mutta nyt riitti. Tämä oli tulos, joten nyt ulos, ja kyvykkäämmät henkilöt hoitamaan tätä asiaa, koska nykyiset vastuuhenkilöt eivät selvästikään osaa.

 

Edellinen blogini:

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu