Hoitajat pyysivät 10% korona-lisää, työnantaja käveli ovesta ulos

Kunnalliset hoitaja-järjestöt ehdottivat työnantajalle vuoden määräaikaista 10% palkanlisää korona-epidemian takia, koska työntekijät riskeeraavat oman terveytensä ja jopa henkensä työpaikallaan. (Muistettakoon, että korona-epidemian ensimmäisenä raportoinut kiinalainen nuori lääkäri kuoli myöhemmin koronaan, eikä hän ole suinkaan ainoa hoitoalan työntekijä, joka on kuollut työpaikalta saatuun tartuntaan.)

Työnantajan osapuoli vastasi ehdotukseen kävelemällä ulos neuvotteluista, ja pyytämällä että neuvottelut (ja samalla tietysti ne palkat) jäädytetään siihen asti kunnes korona-epidemia on ohitse.

Mitenkäs tämä nyt meni? Siis: Olkaa hyvä ja riskeeratkaa terveytenne meidän kaikkien muiden puolesta. Mutta ei me siitä kyllä kymmentä prosenttia ylimääräistä teille makseta. Hoitakaa ensin korona-epidemia, ja palataan sitten uudestaan neuvotteluihin. Kiitollisina, mutta ei taatusti yhtään anteliaampina.

Ajat ovat kovia, ja monet ovat menettäneet kaikki tulonsa epidemian ajaksi. Nyt on aihetta olla kiitollinen vähästä. Silti olisin valmis laittamaan 10% palkan päälle kiitosta niille, jotka ottavat tämän invaasion vastaan eturintamassa. Valtiolla on juuri sopivasti piikki auki, 15 miljardia heitettiin juustohöylällä lonkalta ja kohdentamattomasti ympäri yrityskenttää ihan tuosta vain.

https://yle.fi/uutiset/3-11265991

https://yle.fi/uutiset/3-11271750

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu