Hoitajien ja siivoojien pakko-rokotukset toteutetaan väärin

Ei olisi moni siivooja sote-alalla arvannut työsopimusta allekirjoittaessaan 10 tai 20 vuotta sitten, että jonain päivänä työehtoihin voidaan lisätä yhteiskunnan yksipuolisella päätöksellä vaatimus rokotteen ottamisesta. Muussa tapauksessa palkanmaksu saatetaan keskeyttää. Tekeillä oleva lakimuutos koskisi kaikkia, jotka ovat töissä tiloissa joissa on riskiryhmiin kuuluvia potilaita.

https://yle.fi/uutiset/3-12221407

Maassa on vasemmistolaisin mahdollinen hallitus, mutta työläisen oikeuksien puolustaminen ei näille naisille ole ollut kovin korkea prioriteetti. Se on ollut selvää pandemian alusta asti, että esim. iäkkäitä pitäisi suojella aivan erityisesti. Olen itsekin kirjoittanut pari blogia siitä näkökulmasta aikoinaan. Onko pelkkä rokottautuminen riittävä varotoimi, se on hyvä kysymys, kun epidemia ei juuri ole hidastunut rokotusten ansiosta.

Mutta jos rokotteen vaatiminen on nyt se pelastava toimenpide, johon uskotaan kuin joulutonttuun, niin oikea tapa hoitaa asia olisi se, että riskiryhmien luota siirretään rokottamattomat pois ja muualta rokotettuja tilalle. Työn kierto. Ilman työnantajan oikeutta lopettaa palkanmaksua minkään syyn perusteella.

Kuinka tässä taas näin kävi, että vasemmistolaisen hallituksen aikana työntekijän oikeuksia puolustaa vain oikeisto?

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri, ehdokasnumero 461. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu