Hong Kongin protestoijien ”Finlandia” lietsoo taistelutahtoa

Hong Kongin protestiliike on ehtinyt tehdä jo Sibeliukset. Eivät säveltäneet Finlandia-hymniä itsenäisyys-pyrkimystensä tueksi, vaan sävelmän nimeltä Glory to Hong Kong.

https://yle.fi/uutiset/3-10976539

Ja komea sävelmä onkin. Eikä ihan lonkalta, vaan inspiraatiota on haettu jopa Ranskan vallankumouksen Internationaali-hymnistä asti, ja sävelmää on hiottu pari kuukautta, joka on yhdelle musiikkikappaleelle melko paljon.

Täältä toiselta puolelta maapalloa on vaikea yhtyä tunnelmaan Hong Kongin kaduilla, kun mielenosoittajilla on täysi hönkä päällä. Laulun sanoituksessa on havaittavissa aggressiivisuutta, sanoitus ei häpeile peräänkuuluttaa jopa verenvuodatusta taistelussa kunniakkaan asian puolesta.

Myös kommunistien ikivihreä hitti Internationaali on jossain määrin ronski sanoitukseltaan. Vallankumous tänne ja heti, tarvittaessa vaikka väkivalloin.

Olen laatinut molemmista kappaleista uuden sanoituksen, jonka sanoma on hieman pehmeämpi ja rauhanomaisempi. Salonkikelpoisempi. Poliittisesti korrektimpi. Kotisivuiltani löytyy alkuperäiset sanoitukset, minun muokkaamani laimennetut versiot, sekä kappaleiden nuotit ja midi-tiedostot:

http://ionmittler.com/political/?lang=fi

Tuon linkin takaa löytyy hieman sekava sekoitus suomen ja englannin kieltä: olkoon nyt niin tällä kertaa.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu