HSL uudisti lippujen hintoja etätyön tarpeiden täyttämiseksi, mutta vajaaksi jäi

Helsingin Seudun Liikenne uudisti lippujensa hinnoittelua helmikuussa, tarjotakseen joustavampia vaihtoehtoja osaviikkoisen etätyön tekijöille, joiden määrän uskotaan ehkä lisääntyvän tulevaisuudessa.

https://www.hsl.fi/hsl/uutiset/uutinen/2021/02/hsl-sovelluksen-lippuvalikoima-kasvaa

Vajaaksi jäi. Hinnoittelu on edelleen jopa kaksinkertaisesti kalliimpaa per matka osaviikkoisen etätyön tekijöille kuin päivittäin töihin tai kouluun kulkeville kuukausilipun käyttäjille.

21 arkipäivänä kuukaudessa töihin ja takaisin kotiin matkustava henkilö maksaa HSL-kuukausilipusta noin 62,70 EUR (riippuen vyöhykkeistä). Tällöin matkakulut työpaikalle ovat 2,99 EUR päivässä ja 1,49 EUR per yhdensuuntainen matka.

Satunnaisesti 1-2 päivää viikossa työpaikalle saapuva henkilö, joka tekee muina päivinä etätyötä (tai on työtön muina päivinä), maksaa yksittäisistä päivälipuista 8 EUR kappale, jos työpäivät eivät osu peräkkäin. Matkakulut työpaikalle ovat suhteellisesti yli kaksinkertaiset verrattuna päivittäin työpaikalle matkustavaan: 8 EUR päivässä ja 4 EUR per yhdensuuntaunen matka. Joka on itse asiassa kalliimpaa kuin kertalipulla matkustaminen.

Ennustan, että perinteisiin jämähtänyt hinnoittelu, jossa patologisella vimmalla halutaan ehdottomasti rangaista satunnaista käyttäjää kaksinkertaisesti korkeammilla maksuilla kuin päivittäistä käyttäjää, tulee jarruttamaan joukkoliikenteen suosiota, jos osaviikkoinen etätyö muodostuu melko yleiseksi käytännöksi lähitulevaisuudessa.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/jos-osaviikkoinen-etatyo-yleistyy-rasittaako-jaykka-kk-hinta-joukkoliikenteen-suosiota/

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu