Huoltovarmuus tarjoaisi (teko)syyn tukea kotimaista työllisyyttä

Maskien valmistaminen Suomessa vähän lässähti, kun Kiinasta alettiin saada halvempaa tavaraa. En tiedä miltä tuo yhtälö näyttää, jäisikö Suomen yhteiskunta voitolle vai tappiolle rahallisesti, jos ostettaisiin huoltovarmuuden nimissä maskeja Suomesta, vaikka kotimainen hinta ei ole halvin. Säästöpuolella olisi niiden ihmisten sosiaaliturva, jotka pääsisivät pois työttömyyskortistosta tekemään maskeja. Ja jotain arvoa täytyy antaa sille huoltovarmuudellekin.

Globaalin markkinan häiriöistä riippumaton kansallinen huoltovarmuus on peruste, johon vetoamalla olisi kai mahdollista ohittaa joidenkin hankintojen kohdalla EU:n yhteismarkkinoiden säännöt, jonka mukaan kaikki täytyy kilpailuttaa, ja parhaan hinta-laatu suhteen pitää voittaa. Oivallinen tekosyy tukea kotimaista työllisyyttä ja ehkä ruoan tuotantoakin.

Julkinen keskustelu huoltovarmuudesta näyttää usein siltä, että EU:n kaikkivaltiuteen uskovat poliitikot keksivät mieluummin tekosyitä sille, että mitään kansallista huoltovarmuutta ei tarvitse olla olemassakaan. Olemme riippuvaisia ulkomaisesta tuotannosta ja työvoimasta monin tavoin, mutta siinä ei nähdä ongelmaa, vaan mahdollisuus tehdä bisnestä halvalla ulkomaisella työvoimalla, parhaassa tapauksessa valtion tukemana.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu