HUS-pomon tulospalkkiot täyttä(ne)vät törkeän kavalluksen määritelmän

Julkisella sektorilla homma toimii joskus niin, että sovitaan hyvälle kaverille muhkea tulospalkkio tiettyjen tavoitteiden täyttymisestä, ja sitten maksetaan ne rahat tilille. Täyttyivätpä tavoitteet tai ei. Väliäkö sillä, valtio ne rahat maksaa. Ei ole kenenkään omista rahoista pois.

Niinpä HUSin hankintapomo on saanut tulospalkkioita henkilöstön tyytyväisyydestä, vaikka henkilöstön tyytyväisyys romahti pohjalukemiin. Sekä HUSin hankintojen lainmukaisuuden toteutumisesta. Vaikka niiden lainmukaisuus kusi niin pahasti, että asiaa tutkii parhaillaan poliisi.

https://yle.fi/uutiset/3-11975899

Näin se menee kavereiden kesken, kun on pohjaton valtion kassa, josta voidaan jakaa rahaa sulle ja mulle. Mutta kyllähän tuo törkeän petoksen tai kavalluksen määritelmän täyttää, minun mielestäni. Sen verran isoista rahasummista kyse, ja sehän on kavallus kun otetaan itselle rahaa, johon ei ole laillista oikeutta voimassa olevien sopimusten mukaan. Niissä sopimuksissa oli ehto tulospalkkioille, ja se ehto ei toteutunut.

PS: Irtisanotaan VTV:n Yli-Viikari, tarvittaessa vaikka lai***masti. Pääasia että irtisanotaan, eikä mitään toista virkaa tilalle missään tarkastusvirastossa. Lahjoitetaan sille rauhalliselta maaseudulta kaalimaa. Vartioikoon sitä.

+10
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu