HUSissa on johtamisen kulttuuri kuin Neuvostoliitossa: eivätkö poliitikot siivoa sitä?

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoito-piiriä johdetaan melkein vanhaan kunnon Neuvostoliiton tyyliin. Jos esimies käskee sinun tehdä jotain kiellettyä tai laitonta, joko tottelet mitä sanotaan, tai sinut alennetaan ja palkkaasi leikataan. Ihan tulee nostalgiset muistot mieleen 1970-luvun itä-blokista.

https://yle.fi/uutiset/3-12020783

Oikeuteenhan siinä jouduttiin riitoja selvitellessä, mutta ainakin yksi vääryyttä kokeneista teki lopulta HUSin kanssa salaisen sopimuksen, jonka sisältöä ei ole kerrottu julkisuuteen, ja oikeuskäsittely keskeytettiin. Sovittiin asiat herrasmiesten kesken. Tämä olisi melkoista veijareiden touhua, jos lakeja ja kaikkea mahdollista moraalia rikkoneet HUSin esimiehet keksivät ostaa alaisen hiljaiseksi rahalla. Yhteiskunnan rahoilla nimittäin. Kuka nyt omaa rahaansa käyttäisi hyvittääkseen omat syntinsä ja rikoksensa? Otetaan HUSin kassasta rahaa, ja maksetaan se hiljaiseksi.

Nerokasta. Tällaista ei osattu edes Neuvostoliitossa.

Loppu hyvin, kaikki hyvin? Nytkö asia on loppuun käsitelty, eivätkä poliitikot näe mitään tarvetta selvittää, mitä HUSissa on tapahtunut, ja mahdollisesti tapahtuu edelleen? Ei mitään totuuskomissiota? Sen luulisi kiinnostavan yhteiskunnan poliittista johtoa, millainen ja kuinka laillinen johtamisen kulttuuri vallitsee yhdessä maamme suurimmista ja eniten verorahoja nielevistä organisaatioista. Kansalaisena ja veronmaksajana tämä asia kiinnostaa minua, vaikka poliitikkoja ei kiinnostaisikaan.

+5
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu