Huume-”ongelma” on tahallisesti aiheutettu, poliittinen linjavalinta

Lainsäädäntö suojelee huumeiden käyttäjiä monin tavoin. Esimerkiksi työnantajalta on lähtökohtaisesti kiellettyä vaatia työntekijöiltä huumetestiä, jos siihen ei ole erityisen painavaa syytä. Ja vaikka työntekijä testattaisiin ja tulos olisi positiivinen, silti lääkäri joutuisi todennäköisesti kirjoittamaan papereihin että tulos oli negatiivinen. Lain mukaan huumeiden käyttö ei sinänsä ole se mitä siinä testissä saa indikoida, vaan lääkärin pitää vastata kysymykseen, havaitseeko hän sellaista huumeiden käyttöä, joka todistettavasti ja varsin pitkäaikaisesti heikentää henkilön kykyä tehdä työtään.

https://www.pam.fi/wiki/huumetesti.html

Sellaisia työnantajia löytyy, jotka mielellään siivilöisivät huumeiden käyttäjät esiin ja pois työntekijöidensä joukosta. Tämä on yhteiskunnan poliittinen päätös, että tehokkaan ja kattavan huumeseulonnan on sovittu olevan kiellettyä työnantajalta. Eduskunta on päättänyt ihan itse sallia huumeiden käytön pysyvän piilossa ja tunnistamattomana. Mikä ”huume-ongelma” se sellainen on, jota yhteiskunta suojelee ihan itse? Ei se silloin ole ongelma, vaan suunniteltu ominaisuus ja tavoiteltu olotila.

Huumeiden vastaisen sodan kritiikki korostaa usein sitä, että huumeiden käyttöä on mahdoton valvoa. Ei se mahdotonta ole, mutta on sovittu, että sitä ei saa valvoa tehokkaasti. Huumeiden käytön tehokkaasta tunnistamisesta on haluttu tehdä mahdotonta. Kiinni jäämisen riski on haluttu pitää lähes olemattoman pienenä.

Nyt kun tuota korona-passia sorvataan eduskunnassa, turuilla ja toreilla pakollisesti esitettävää todistusta, jonka tarkoituksena on savustaa rokottamattomat kansalaiset ulos koloistaan, kas siinäpä inspiroiva esikuva myös huumeiden käytön seulonnalle tehokkaasti koko väestön keskuudesta.

Mutta jos ei, niin ainakin tiedämme, että se ei ollut valitettava kansakunnan epäonnistuminen ylivoimaisen ”huume-ongelman” edessä, vaan kyseessä on ihan tahallinen epäonnistuminen.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu