Huumeiden välittäminen alaikäiselle rangaistava ehdottomalla vankeudella

Huumeita liikkuu teini-ikäisten keskuudessa suurinpiirtein Suomen jokaisessa kunnassa.

https://yle.fi/uutiset/3-11427793

Huumeiden välittäminen alaikäiselle täyttää ns. törkeän huumausainerikoksen kriteerit — samoin kuin huomattavan taloudellisen hyödyn tavoittelu, tai toiminnan osallisuus järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Ensikertalainen huumeita alaikäiselle myyvä saa rangaistukseksi todennäköisesti noin vuoden ehdollista vankeutta.

https://www.satakunnankansa.fi/a/200355448

Alaikäiset tulisi määritellä nykyistä selkeämmin asiakasryhmäksi, joka huumekauppiaan kannattaa kiertää kaukaa. Tällä hetkellä huumeiden myyminen alaikäiselle ei sisällä riskiä juuri sen kovemmasta rangaistuksesta kuin niiden myyminen aikuisille. Törkeän huumausainerikoksen tunnusmerkit täyttyvät joka tapauksessa, jos huumeilla tehdään paljon rahaa, tai kyseessä on järjestäytynyt rikollisuus. Tällaisille kovimman luokan huumerikollisille on rikosoikeudellisen riskin kannalta yhdentekevää, ovatko asiakkaat lapsia vai aikuisia.

Huumeiden välittäminen alaikäiselle pitäisi erottaa omaksi rikosnimikkeekseen, joka kaksinkertaistaa rangaistuksen verrattuna siihen että ostaja olisi aikuinen, ja jossa vankeustuomio on aina ehdoton, myös ensikertalaiselle.

Yleensäkin ottaen kaikki vankeustuomiot tulisi aina määrätä ehdottomana sellaisissa rikoksissa, joiden rikosnimike alkaa sanalla ”törkeä”.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu