Hyvin nää vetää… Biden: ”Ukraina ei tarvitse hävittäjiä”, ja USA:n armeija: ”tankkeja ehkä vuoden kuluttua”

Yhdysvaltojen ”vankka sotilaallinen tuki” Ukrainalle on vähän mitä nyt milloinkin. Siinä on näkynyt perinteinen kylmän sodan osapuolten kesken sovittu pelikirja, jossa on sääntöjä, ja sääntöjen takia maltillisuutta.

Joe Bidenin mielestä Ukraina ei tarvitse F-16 hävittäjiä. Mitäpä niillä tekisi?

https://www.verkkouutiset.fi/a/joe-biden-ukraina-ei-tarvitse-f-16-havittajia/#cfcf0876

Viime viikkoina on käyty laaja kansainvälinen poliittinen vääntö siitä, voidaanko Ukrainaan lähettää moderneja tehokkaita panssarivaunuja. Sellaiset maat kuten Saksa asetttivat ehdoksi, että myös USA:n täytyy lähettää panssarivaunuja. Lopulta USA myöntyi tälle vaatimukselle. ”Okei, mekin lähetetään panssarivaunuja Ukrainaan.”

Nyt kun tuo diili saatiin tehtyä, puolalaisia panssarivaunuja on jo ehtinyt Ukrainaan asti. Suomesta on luvattu kolme varaosiksi kelpaavaa romua. USA:n armeijasta kerrotaan nyt, että juu kyllä me lähetämme niitä panssarivaunuja, mutta kalenterissa ei ole vapaita aikoja tämän vuoden puolella, katsotaan asiaa luultavasti noin 1.5 – 2 vuoden kuluttua. Jolloin koko sota on ehkä jo ohitse, ja rauhansopimukset allekirjoitettu.

Hyvin nää vetää.

https://www.defensenews.com/land/2023/02/23/tanks-might-not-reach-ukraine-this-year-us-army-secretary-says/

Pekka Toveri ihmettelee Twitterissä tätä eroa puheiden ja tekojen välillä. Otan tähän oivaltavimpia poimintoja ihmisten vastauksista Pekka Toverin tweettiin:

https://twitter.com/PToveri/status/1629600439921516546

Pekka Toveri: ”Ei hyvä. Ennakointi ei tunnu olevan lännessä parhaita osaamisalueita.

Pasi Vainionpää: ”Outoa, jos kohteena olisi euroopan natomaita, ja 5. artikla otettaisiin käyttöön, liikkuuko kalusto todella noin hitaasti.

Vellipylly: ”Taitaa ameriikan serkut jarrutella tahallaan, mikään ei kestä noin kauaa. Saatiin lupaus toimituksista, niin eu leopardi-toimitukset oli poliittisesti helpompia, tai jotain.

Pyry Toivanen: ”Eiköhän kyse ole poliittisen johdon haluttomuudesta? jenkithän ehdottomasti hyötyy venäjän heikentämisestä, mainostavat sillä itsekin kansalle tukipaketteja (= hyvä bisnes, yhtään sotilasta ei tarvitse lähettää rintamalle).

Arto Ahonen: ”Toistamiseen: ’Meille kyllä käy, että Venäjä kuluttaa sotilaallisen voimansa Ukrainaan!’ Ei ehkä aivan tarkasti käännettynä, mutta perusajatus siinä? Missä moraali, ja millä etiikalla?

”Samuli Gröelsen”: ”On ollut yli vuosi aikaa valmistautua. Vai oliko tosissaan niin, ettei Pentagonin skenaarioissa ollut sitä vaihtoehtoa, että Ukrainan on voitettava sota.

Antti Jokinen: ”Eiköhän kulisseissa jo tehdä rauhaa. Tämä on kyllä hyvä muistutus siitä, etteivät vielä lupaukset, kovat puheet ja selkääntaputtelut tarkoita välttämättä mitään.

 

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri, ehdokasnumero 461. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu