Ihmisyys velvoittaa: ”Suomi auttaa kenialaisia!” Todellisuus: Suomi ajoi kenialaisia opiskelijoita prostituutioon

Tutkimusten mukaan kehitysapu ei ole tilastollisesti kovin tehokasta rahan käyttöä. Länsimaat kaatoivat Afhganistaniin 20:ssa vuodessa yli 2000 miljardia euroa rahaa, mutta lopputuloksena yhteiskunta taitaa olla nyt jopa huonommassa tilassa kuin se oli ennen tätä hyväntekeväisyyttä. Prostituutio on edelleen yleinen sosiaaliturvan muoto Afghanistanissa. Eräiden väitteiden mukaan NATO suorastaan suojeli lasten hyväksikäytön kulttuuria.

https://www.nytimes.com/2015/09/21/world/asia/us-soldiers-told-to-ignore-afghan-allies-abuse-of-boys.html

Jos se kuulostaa hurjalta, täytyy muistaa että pahuus ei ole koskaan USA:n eikä sen liittolaisten ominaisuus. Liittolaisia ei kritisoida eikä moralisoida, tekivätpä ne mitä tahansa — vaikka ylläpitävät teokraattisia hirmuhallintoja, tai käyvät tämän hetken eniten ihmisiä tappanutta sotaa Jemenissä. Pois uutisista, pois mielistä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Saudi_Arabian%E2%80%93led_intervention_in_Yemen

Joku suomalainen taho (arvaan että vihervasemmiston suunnalla) sai taannoin idean, että tehkäämme hyvää afrikkalaisille, koska ihmisyys velvoittaa. Päätettiin järjestää koulutusta kenialaisille, Suomessa. Rahoja tähän koulutukseen ei koskaan kuulunut Keniasta, joten Suomeen saapuneet kenialaiset ajautuivat jotkut jopa prostituutioon rahoittaakseen opiskelunsa.

https://yle.fi/a/74-20029592

Suomi käyttää kehitysapuun yli miljardin vuodessa, joten siitä olisi kai voinut vuolla pienen siivun tähän tarkoitukseen, jotta ei ihan niin nolosti mene maailman parantaminen pieleen, kirkkaassa päivänvalossa ja meidän oman yhteiskuntamme keskellä, että koulutuskaupasta tuleekin lopulta melkeinpä ihmiskauppaa.

Ilmeisesti ei voinut vuolla pientä siivua tähän tarkoitukseen. Mutta siitä se ei ollut kiinni, etteikö kukaan Suomessa tiennyt että tämä kehitysprojekti on menossa isosti reisilleen. Ei myöskään siitä ollut kiinni, etteivät wokervasemmistolaiset ministerit olisi olleet valmiita lähtemään vaikka armeijan koneilla toiselle puolelle maapalloa auttamaan pulaan joutunutta ihmistä, jos ihmisyys velvoittaa.

Nyt ei velvoittanut.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu