IL lopetti blogit: onko US Puheenvuoro nyt ainoa poliittisen kansalaiskeskustelun areena?

Iltalehti lakkauttaa blogipalvelunsa vuodenvaihteessa. En ole vielä löytänyt netistä yhtään salaliittoteoriaa, jossa spekuloitaisiin motiiveja Iltalehden blogipalvelun sulkemiselle. Kuten vaikka: liian monta ja liian suosittua Perussuomalaista blogistia. Iltalehti ja Uusi Suomi ovat kylläkin saman konsernin omistuksessa, joten ei olisi mitään estettä noudattaa molemmissa samoja moderoinnin periaatteita.

En pysty myöskään arvioimaan, kuinka suosittu Iltalehden blogipalvelu oli. Tai edes, kuinka suosittu tämä Uuden Suomen Puheenvuoro on. Jokainen blogisti näkee omat kävijätilastonsa, mutta laajemman kokonaiskuvan muodostaminen lukijamääristä on jo paljon vaikeampaa. Muutama Iltalehden blogisti mainostaa olleensa suosituimpia tai suosituin blogisti siellä. Tätäkään en pysty verifioimaan, mistä he tietävät olleensa suosituimpia.

Onko Uuden Suomen Puheenvuoro nyt ainoa poliittisesti melko sitoutumaton ja melko vapaa, kaikista poliittisista suuntauksista kirjoittajia ja lukijoita melko paljon keräävä kansalaiskeskustelun areena Suomessa? Tulevalla uudella päätoimittajalla on siinä tapauksessa kohtuullisesti vaikutusvaltaa suomalaiseen poliittiseen kansalaiskeskusteluun. Kuka se lieneekin, kun Huusko siirtyy muihin tehtäviin vuodenvaihteessa.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu