Iran vs. USA 1 – 0: Irak häätänee USA:n armeijan maasta

Donald Trumpin shakki-taidot eivät ole kovin kummoisessa maineessa. Enemmän kuin yhden siirron ajatteleminen elämässä eteenpäin ei kuulu rääväsuisen presidentin suuriin vahvuuksiin.

Iranin sotilasjohdon tappaminen viime viikolla on johtamassa seurauksiin jotka eivät luultavasti käyneet herra Trumpin pienessä mielessä: Iranin kanssa kiusallisen hyvissä väleissä olevat Irakin poliitikot ovat alkaneet valmistella lakia, joka häätäisi USA:n armeijan kokonaan pois Irakista. Persianlahden sotien brutaali valloittaja vihdoin pois maasta. USA:n ja Iranin välinen valtatasapaino on heilahtamassa epätoivottuun suuntaan. Ja Iranin kannalta ampumatta laukaustakaan. Ei tarvitse ampua vastustajaa kohti, kun vastustaja ampuu ihan itse omaan jalkaansa. Ohjuksella.

https://yle.fi/uutiset/3-11145571

NATO kokoontuu kriisikokoukseen Lähi-Idän tilanteen takia. Koska siellä on kriisi. Koska NATOn johtava maa on sellaisen aiheuttanut hölmöilyllään.

Onneksi Suomella ei ole riippakivenä jäsenyyttä organisaatiossa, joka edellyttäisi läsnäoloa tuossa kriisikokouksessa.

https://yle.fi/uutiset/3-11145501

Trump on jo ehtinyt tweetata, että jos Irak häätää heidät pois maasta, Irakin täytyy maksaa USA:n kalliit sotilastukikohdat, koska niiden rakentamiseen meni paljon rahaa.

Tässä ajattelutavassa on jotain tuttua meille suomalaisille. Pienen valtion kimppuun hyökännyt suurvalta vaatii sotakorvauksia siitä hyvästä, että oikeudeton ja moraaliton hyökkäyssota kävi heille kalliiksi.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu